Bikinishow op de Universiteit in China

Gepubliceerd op vrijdag 28 januari 2011 door Tycho

bikini-qingdao-1x0

Het was weer tijd voor de jaarlijxe bikinishow op de ‘Oriental Beauty’ universiteit in Qingdao in de provincie Shandong. Dames, en ook enige heren, leren op de universiteit vakken als stewardess, model, hostess en beursmedewerker. Hersens niet nodig, wel een lekker lijf. Eens per jaar organiseert de universiteit een bikinishow voor de meisjes om vast te wennen aan hun nieuwe vak.

bikini-qingdao-1x1

De wedstrijd is naast bedoeld om publiciteit te genereren voor de ‘opleiding’. Lukt ieder jaar, het hele Chinese internet staat vol met de platen en sinds vorig jaar ook een heel klein stukje van het Neerlandse.

bikini-qingdao-1x2

In China zijn voor ieder werk veel meer zoekenden dan plaatsen. De druk is dus groot, studenten doen hun buitenste best voor de schaarse baantjes en een goed diploma helpt. Universiteiten op hun beurt, iedere opleiding mag zich in China ‘universiteit’ noemen, maken dankbaar gebruik van de situatie door zeer hoge lesgelden te vragen en de studenten te gebruiken voor al en nog.

bikini-qingdao-1x3

‘Modeshows’ met schaars geklede studentes zijn teeg gemeengoed in de onderwijswereld, ook op opleidingen die niet ene twee drie iets met mode te maken hebben. Bepaalde groepen uit de Chinese samenleving, waaronder ouders, protesteren nu tegen deze praktijken. Volgens hen zouden universiteiten de studentes misbruiken en soms zelf sexueel uitbuiten.

bikini-qingdao-1x5

Dat is natuurlijk niet netjes van deze universiteiten maar denkelijk is op de ‘Oriental Beauty’ alles in orde, zie zelf hoe vrolijk de meisjes lachen naar de camera.

bikini-qingdao-1x4

Wel, tot volgend jaar maar weer!

Comments are closed.