Bluswaterpotschoonmaker in de Verboden Stad in Beijing

Gepubliceerd op maandag 18 oktober 2010 door Tycho

verboden-stad-beijing-schoonmaker-1

Waspasweereens in de Verboden Stad, familie over de vloer, dan moet je. Toch is het altijd wel weer leuk tussen de puntdakjes, die dag onder een straalblauwe hemel zag ik een bluswaterpotschoonmaker in een bluswaterpot.

verboden-stad-beijing-schoonmaker-2

De potten staan zolang de Verboden Stad zelve en werden her gebruikt voor de opslag van bluswater. Brak de brand dan renden brandweerlieden met un emmertjes naar de potten, vulden de emmertjes met nat en renden naar de brand, en zo verder.

verboden-stad-beijing-schoonmaker-3

Teeg blust de brandweer de branden op een andere manier en dienen de potten slechts ter decoratie. Door het zuur, en andere zooi, in het regenwater kunnen de massief koperen potten beschadigen. De Verboden Stad heeft daarom de baas op de platen ingehuurd om na iedere regenbui de potten leeg te hozen en schoon te maken.

verboden-stad-beijing-schoonmaker-4

Toevallig had het juist die dag daarvoor, tientientien ik zal het nooit vergeten, gegoten als een gekke. De baas was dus razendruk met zijn potten, hij werkte met een vierkant soort emmer, een doek en een bezem. Ik volgde hem een half uurtje, de familie stond in de rij voor de troon van keizer X, die ha’k al een keer of tien gezien. De baas liet mij rustig platen en deed zijn ding, een belangrijk werk dient indeed nooit onderbroken.

verboden-stad-beijing-schoonmaker-5

verboden-stad-beijing-schoonmaker-6

verboden-stad-beijing-schoonmaker-7

verboden-stad-beijing-schoonmaker-8

verboden-stad-beijing-schoonmaker-9

verboden-stad-beijing-schoonmaker-91

verboden-stad-beijing-schoonmaker-92

verboden-stad-beijing-schoonmaker-93

verboden-stad-beijing-schoonmaker-94

verboden-stad-beijing-schoonmaker-95

3 Reacties op “Bluswaterpotschoonmaker in de Verboden Stad in Beijing”

  1. Miss Leilei:

    haha wat een baan, mooie foto’s Tycho!

  2. Ela:

    Ik heb zojuist gezelen en heb genoten van je post! Alles in e9e9nheid, lekker opgeruimd en met een paar simpele oplossingen ook net even anders;-)Ik vind het idee van de lampen niet eens zo gek, of misschien beter gezegd, te gek… het past helemaal in jouw’n industrieble stijl.Lieve groet, Helena

  3. Alfred:

    What a fantastic shop Desiree. You have the BEST shops. I could buy an awful lot there !! I’m sure that you have to stop youlresf from buying everything !! XXXX