Boer bouwt Kanon in China

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2010 door Tycho

boer-kanon-china-1

Boer Lao Yang uit het dorpje Jinyihu nabij Wuhan in de provincie Hubei nam het recht in eigen hand. Zijn kleine boerderijtje moest verdwijnen voor een nieuwbouwwijk van het immer groeiende Wuhan.

De projectontwikkelaar bood een compensatie maar volgens Lao was het bedrag veel te laag. De projectontwikkelaar dreigde toen met de politie, Lao wilde van geen wijken weten en bouwde een aantal vervaarlijke wapens. Op de bovenste plaat het boertje met een 16-loops mortier op een handkar.

boer-kanon-china-2

Lao bouwde ook een uitkijktoren.

boer-kanon-china-3

Lao Yang is vastbesloten, zo vertelde hij een lokale krant: “Niemand zet mij van mijn land!” De politie is nog niet langs geweest maar heeft het koppige boertje via een ouderwetste brief wel verzocht de wapens zo snel mogelijk te ontmantelen. Lao weigert.

boer-kanon-china-4

Een demonstratie van het kanon in de toren.

boer-kanon-china-5

Het torenkanon bestaat uit een stalen buis en een houten balk. Munitie uit zelfgemaakte vuurpijlen met veel buskruit. Kunst is de lengte van het lont in verhouding tot de afstand van de aanvaller. Lao zei veel te oefenen en klaar te zijn voor de politie.

boer-kanon-china-6

Lao Yang met zijn mortier op pad in het dorp. De andere bewoners, allen keuterboertjes lijk Lao, zijn wel accoord gegaan met de compensatie. Lao is dus, alleen.

Een reactie op “Boer bouwt Kanon in China”

  1. mitchell:

    STOM VUIL VIES VOLK