Bosbrand in China

Gepubliceerd op zaterdag 3 juli 2010 door Tycho

bosbrand-china-1

In de Hinggan bergen in de provincie Heilongjiang woedde een zware bosbrand, 20.000 brandweerlieden hadden een week nodig om de vlammen onder controle te krijgen. Heilongjiang, da’s de Dongbei, daar kan een beetje brand natuurlijk nooit kwaad. Op de bovenste plaat twee brandweerlieden die een tukje doen.Volgens een verklaring van het China’s National Forest Fire Prevention Headquarters gaat het vandaag, zaterdag 0307, regenen in het gebied.

bosbrand-china-2

Een beste brand. De Dinggan bergen tellen bijna geen bewoners, toch was een hunner ontevreden met de rust; de brand is aangestoken.

bosbrand-china-3

Brandweerlieden telden 26 verschillende vuurhaarden, het is niet zeker of de bosbrandstichter die allen heeft aangestoken, het vuur kan via de wind ook van ene haard verspreid hebben. Op de plaat twee brandweerlieden die het mos inspecteren op verborgen vuur.

bosbrand-china-4

De politie is een grootsscheeps onderzoek gestart om de bosbrandstichter in het gevang te krijgen, wel, gezien de staat van dienst van politie in de Dongbei verwacht ik daar niet veel van. Er vielen geen doden, twee brandweerlieden raakten licht gewond.

Comments are closed.