Brandstofleiding Stuk bij Hainan Airlines in Bruxelles

Gepubliceerd op vrijdag 2 juli 2010 door Tycho

hainan-airlines-firetrucks-1

Terug naar China weer via Bruxelles, awel zulle. Acht uur vertraging door een ‘technisch mankement’ aan de Airbus. Geen kattepis, vanuit de gate zagen wij drie zware vliegveldbrandweerwagens een vliegveldbrandweerbuske. Techneuten gingen vervolgens aan het werk aan de vleugel. De omroeper vertelde verder niets dus ik ging op onderzoek uit, da’s immers mijn plicht.

hainan-airlines-firetrucks-2

Bij de desk vond ik een beste baas van het grondpersoneel, een Belg, die mij iets meer vertelde dan hij denkelijk mocht vertellen omdat ik ook zo’n beste baas ben. Een brandstofleiding in de velugel was lek, daarom kwamen de brandweerwagens. Techneuten vonden het lekkende onderdeel, het was een stuk buis. Hainan Airlines had in zijn onderdelendepot op Bruxelles Nationaal Luchthaven een dergelijk onderdeel niet op voorraad.

Maar gelukkig hadden de Belgen, awel zulle, nog wat onderdeeltjes in het depot van Sabena. Die Belgische Nationaal Luchtvaartmaatschappij ging in 2001 failliet maar her en der vliegen nog toestellen rond, nu in handen van andere maatschappijen. In het depot vonden ze een exemplaar van het bewuste stuk buis.

hainan-airlines-firetrucks-3

De beste baas vertelde me grijnzend dat het serienummer weliswaar niet helemaal overeen kwam maar dat het allemaal wel paste. Ik keek ‘m kennelijk wat vreemd aan want hij voegde rap toe dat de techneuten wel even zouden testen voor de plane luchtgeboren zou gaan. Nu, gelukkig maar. Ondertussen weet ik dat de boel het indeed gehouden heeft.

hainan-airlines-firetrucks-4

Vanuit de plane, techneut en piloot doen een laatste check, alles is in orde.

Comments are closed.