Bruce Lee Fans hebben Hun Dag in China

Gepubliceerd op zondag 22 augustus 2010 door Tycho

bruce-lee-china-moviestar-1

Bruce Lee is nog steeds een van de populairste filmsterren van China. Over het hele land bestaan duizenden fanclubs en millioenen websites. De echte doodhart fans kwamen bij elkaar op het World Expo terrein in Shanghai voor een nationale Bruce Lee Fanclub Dag.

bruce-lee-china-moviestar-2

De fans droegen voor de gelegenheid Bruce Lee’s handelsmerk gele springpak, de ster ging zo gekleed in veel van zijn films. Bruce Lee is vooral bekend door zijn vertolking van ‘martial art’ helden. Bruce Lee werd op 27 november 1940 geboren in San Francisco in America maar leefde tijdens zijn tienerjaren in Hong Kong dat toen nog een Britse kolonie was.

bruce-lee-china-moviestar-3

Toch doet dat aan het ‘Chinees-zijn’ van Bruce Lee niets af. Lee’s ouders waren geboren in Hong Kong maar stammen uit de Chinese provincie Guangdong. Daarom is Bruce Lee in de ogen van iedere Chinees gewoon een Chinees. Bruce Lee overleed op 20 juli in 1973 in Hong Kong, zijn resten liggen in Seattle in de staat Washington in America.

bruce-lee-china-moviestar-4

Lee speelde in 7 films en 7 televisieseries, daarnaast was hij regiseur en producent voor diverse andere films. Zijn invloed rijkt echter verder dan alleen films, zo zien velen Lee ook als een ‘martial art’-filosoof en gaf hij jarenlang les aan een nieuwe generatie martial arters.

Comments are closed.