Brug Opgeblazen in Changsha, China

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2009 door Tycho

brug1

Wie nu maakt nooit iets kapot? Niemand!, want het is reuzeleuk om dingen kapot te maken, maar het is bijna net zo leuk om te kijken hoe anderen iets kapot maken. Vandaag kijken wij samen mee met slopers in Changsha, provincie Hunan, die een brug opblazen.

brug2

De Liao Xiang Kuantu brug liep over de Liao rivier en werd in de jaren zeventig gelegd. Volgens het stadsbestuur was de brug te gevaarlijk, zo vielen er bijvoorbeeld regelmatig stukken steen in de rivier. De zakken op de plaat zijn gevuld met explosieven, de heren in de motorboot zijn ambtenaren die moesten zorgen dat er niet net op Het Moment een scheepje blij onder de brug heen ging varen.

brug3

Enige armelui bekijken de ravage. De brug zelf is goed weg, de explosie duurde drie seconden. De pijlers hebben nog wat werk nodig, nu het dek weg is verdwijnt daarmee ook een navigatiepunt, zo’n hele brug zie je s’ nachts als kapitein maar een pijler niet. Doet men niets dan belanden de boters strax nog van de regen in de drup want beter een steen op je bek dan een pijler door je kiel.


Comments are closed.