Brug Stort in in China

Gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2010 door Tycho

brug-china-stort-in-1

Bij de stad Fusong in de provincie Jilin stortte een brug in net toen daar een vrachtwagen geladen met zand over heen reed. Zes mensen raakten gewond. Bruggen storten wel vaker in in China. Meest komt het door een combinatie van slordige bouw, geen onderhoud en geen toezicht op de maximale belading van vrachtwagens die de brug gebruiken. Vrachtwagens op hun beurt zijn immer gronies overbeladen.

De vrachtwagen in Fusong de cigaar is een Foton, de fabriek staat in een buitenwijk van Beijing. Moederbedrijf van Foton is BAIC, Beijing Auto Industry Corporation, dit bedrijf was in de race voor Saab maar haalde uiteindelijk alleen wat oude rommel weg via de achterdeur, ons Muller won de strijd.

brug-china-stort-in-2

Jilin is onderdeel van de Dongbei, een van de minst ontwikkelde delen van China. Grofweg beslaat de Dongbei het hele noord-oosten met de provincies Jilin, Lioning en Heilongjiang. Het is daar niet best toeven, het gebied is hopeloos vervuild en de bevolking achterlijk en straatarm. Het beste uit die gebieden is de stilte op straat na 17oo, rust roest, da’s hier in Beijing wel anders, de hele dag herrie tot in je eigen kop aan toe.

Comments are closed.