Bus Mist Brug in China, 13 Doden

Gepubliceerd op dinsdag 2 maart 2010 door Tycho

bus-ongeluk-china-1

Vlak buiten de stad Zhengzhou in de provincie Henan miste een bus de brug en reed het Jiangang Reservoir binnen. De bus was onderweg van Zhengzhou Bus Station naar de stad Xinmi. Bij vertrek telde de bus 20 zielen inclusief chauffeur en conducteur, het is echter niet bekend of later nog meer mensen zijn ingestapt.

bus-ongeluk-china-2

Reddingsdiensten waren snel ter plaatste en vonden direct 6 doden, de overige 7 overleden later in het Zhengzhou No.2 People’s Hospital. Ze hadden te lang in het ijskoude water gelegen en te veel van het nat binnen gekregen, hun wonden door het ongeluk zelve nog niet eens meegerekend.

bus-ongeluk-china-3

Snelwege, zeker in rurale gebieden, zijn in China vaak heel slecht of helemaal niet verlicht. Reddingswerkers moeten daarom altijd aan de sjouw met lampen en generatoren.

bus-ongeluk-china-4

Redders wisten een aantal schepen bij mekaar te lenen van boertjes en bedrijven uit de buurt. Vermoedelijk zijn sommige gewonden overleden omdat de reddingsdienst zelf geen schepen bij zich had.

bus-ongeluk-china-5

Een typisch Chinees tafreeltje, vijf man op het schip en de rest kijkt werkloos toe.

bus-ongeluk-china-6

Geen der redders kijkt naar het wateroppervlak, men probeert gezaam een generator aan de praat te krijgen voor een lamp.

bus-ongeluk-china-7

Uiteindelijk vond ook een duiker zijn weg naar de brug. Door het duister vond hij niets. Naar verwachting zullen de komende dagen de laatste slachtoffers boven water komen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

Comments are closed.