Carina Lau bezoekt een Ieventje in Chongqing, China

Gepubliceerd op maandag 4 april 2011 door Tycho

a-catlau-china-1

De beroemde Chinese filmster Carina Lau snabbelde bij met een opening van een winkelcentrum in de stad Chongqing. Carina droeg een buitgewoon cheile groenblauwzwarte jurk. Carina knipte een lintje door, dronk een glaasje champagne en ging heen. Carina Lau werd op op 8 december 1965 geboren als Liu Jialing in Suzhou in de provincie Jiangxu. 

a-catlau-china-2

Na haar eerste successen in Chinese televisieseries vertrok Jialing naar Hong Kong waar zij de Cantonees-Engels klinkende naam Carina Lau aannam. Carine speelde in meer dan 100 films, de vijf bekendste: Internal Affairs II en III (2003), Flowers of Shanghai (1998), He’s a Woman, She’s a Man (1994), Gigolo and Whore (ook 1994) en Crazy Hong Kong (1993). Naast nam Carine vier CD’s op, de drie bekendste: My Real Love, Believe in Love en Cooling Love.

a-catlau-china-3

Tijdens de opnamen van de film Days of Being Wild werd Carina enkele uren ontvoerd en de ontvoerders dwongen haar tot topless foto’s. Naar later bleek ging het om een conflict tussen een filmmaatschappij en het management van Carina over een film waar zij weigerde aan mee te werken. In het duistere mafiose Hongkongse filmwereldje lost men dit soort zaken wel vaker zo op.

De topless foto’s kwamen pas in 2002 boven water en werden afgedrukt in een Hongkongnees roddelblad. Het blad werd op last van justitie uit de schappen gehaald en de uitgever kreeg een celstraf van 5 maand. De ontvoerders zijn nooit gevonden, Carina heeft zelfs nooit aangifte gedaan.

a-catlau-china-4

Carina Lau trouwde in 2008 met collega Hongkongster Tony Leung, het paar was al sinds 1989 bij mekaar. De trouwpartij was in de bergstaat Bhutan en kostte naar verluidt een lieve 3 milioen euro. Tony gaf zijn Carina een mooie trouwring cadeau van nog eens 1 millioen.

Comments are closed.