China Asbak Gestolen: Budweiser

Gepubliceerd op donderdag 10 december 2009 door Tycho

china_budweiser_asbak_1

Welkom Beste Lezer bij weer een Splinternieuwe categorie op ChinaBlog.nl: China Asbak Gestolen. De categorie kent zijn oorsprong in mijn dievelijkheid; ik steel graag asbakken uit de bar. Ook vrienden en bekenden stelen asbakken voor mij, zelfs mijn moeder, de hemel hebbe haar ziel, zat ooit in het complot. In Neerland had ik zo een collectie gebouwd van 450 asbakken, die staan nu in de opslag in het dorp Cruqiuis niet ver van Haarlem.

Eenmaal in China miste ik mijn asbakken en begon een splinternieuwe collectie, ondertussen over de 200 bak groot. Mijn vriendin, och die schat, klaagde steen en been over de nutteloosheid van mijn hobby en daarom besloot ik de bakken hun ruimte te laten terug verdienen. Deel 1, zie hier en Deel 2 hier.

Vandaag een splinternieuwe Budweiser asbak die ik heb gestolen uit een duistere bar in Shanghai waar ik met goede vriend JWvB een paar bier dronk, een paar zoveel dat ik niet meer weet hoe de plek heet, laat nog staan waar het allemaal eindigde die nacht. Maar het was gezellig, niet, JWvB?

Onder het Engelse ‘Budweiser’ staat niet de Chinese naam van Budweiser maar de Chinese slogan van Budweiser: 皇者风范, Huang zhe feng fan, en dat betekent: “Gedraag [je] als een koning/koningin”, zie ook de kroon.

china_budweiser_asbak_2

De Chinese naam van Budweiser is 白威, Baiwei, en da’s een pure klankvertaling en betekent verder niets.

china_budweiser_asbak_3

De Chinese website van Budweiser, www.bud.cn, neukende hypocriete Amerikanen, kent een leeftijdscontrole. Links ‘jaar’, midden ‘maand’ en rechts ‘dag’. Na instellen op de rode knop meppen en U bent binnen. De site is van knipper gemaakt en traag, toch veel plezier.

china_budweiser_asbak_4

Twee Chinese blikjes Budweiser. Het zijn 0.33’s, in de supermarkt voor 5 yuan, 0.5 euro. Ik vind die echter homo en ga immer voor de 0.5 voor 0.7 euro.

china_budweiser_asbak_5

Promotie voor Budweiser bier in China. Het blik is eigenlijk een plastieken opblaas. De meisjes, met hun geile laarzen, zijn echt.

china_budweiser_asbak_6

Een Chinees 0.33 flesje van Budweiser. Flesjes Bud zijn zelden te koop in supermarkten en doen minimaal 40 yuan, 4 euro, in de discotheek.

china_budweiser_asbak_7

Een van mijn alle tijd favorieten, de 0.5 liter. Deze fles is niet te koop in supermarkten en ook niet in discotheken maar alleen in restaurants en doen daar meestal een vriendelijke 25 yuan, 2.5 euro.

china_budweiser_asbak_8

Een Budweiser USB-stick met echt bier er in van www.ourtoys.cn en da’s en neukend leuke website zeg.

Een reactie op “China Asbak Gestolen: Budweiser”

  1. JWvB:

    Het was ook een neukend leuke avond. Waar we waren moet je ook aan mij niet vragen!