China Asbak Gestolen: Red Bull

Gepubliceerd op zondag 7 maart 2010 door Tycho

asbak-redbull-china-1

Vrijdag verdwaalde ik met goede vriend SJ in een tent die ‘The Tun’ heet, het was gezellig en het bier was goed koud. Daar vond ik ook deze nieuwe aanwinst voor mijn asbakkencollectie: een mooie donkerblauwe Red Bull asbak. In het Chinees: 红牛, Hong Niu, Rode Stier. ‘Niu’ betekent ook ‘koe’ en ‘os’, da’s makkelijk. Chinezen houden de boel uit mekaar door de context, da’s niet altijd makkelijk.

asbak-redbull-china-2

Een Chinese advertentie voor Red Bull. Het is een populair drankje in ’t land. Chineesjes zijn altijd razend druk en hebben dus veel energie nodig. In de bar gooien ze het goedje door wodka en whisky, liefst door hele oude.

asbak-redbull-china-3

Blikjes Red Bull in een supermarkt. Het Thaise merk is reeds sinds 1995 actief en heeft twee fabrieken, een een Beijing met een capaciteit van 1.5 millioen blikjes per dag en een op het tropische eiland Hainan met een capaciteit van 500.000 blikjes per dag, het hoofdkwartier staat in Beijing.

asbak-redbull-china-4

Dit vreemde spul komt uit een fabriek in Qingdao, het heet RedBullPure en is een neppert. De fabriek heet Shuang Qing Island Wine en maakt meer dingentjes na, zie ook dat Coca Cola handschrift op de homepage.

090601220a

Een Red Bull parasol op een stationsplein ergens in China. Drankfabrikanten geven vaak parasols aan gemeenten om d’amtenaren te beschermen tegen de hete zon, zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat agenten onder bier-parasols de wacht houden.

asbak-redbull-china-6

Een Red Bull mobiele telefoon.

asbak-redbull-china-7

Nog een neppert, dit keer uit een fabriek in Chengdu in de provincie Sichuan. Het pinyin schrijft Hongyin maar de karakters Hungniu. Men heeft het logo ietsjes aangepast zodat het niet te veel lijkt. Boefjes ook, die Chinezen, zomaar alles stelen van iedereen.

Een reactie op “China Asbak Gestolen: Red Bull”

  1. SJ:

    …en die andere dan…?