China Auto: Geely Meirenbao Gespot op Straat in Peking

Gepubliceerd op zaterdag 1 augustus 2009 door Tycho

geely_meirenbao_1

Dit nu, was nog eens een aardig toeval Gisteren schreef ik een verhaal over een automodel van deze Geely en vandaag kwam ik een van de meest zeldzame varianten tegen. Deze versie met de brede koplampen was maar kort in produktie want door de vele kritiek op het ontwerp greep Geely snel terug op de oude. Voor de hele geschiedenis van de Meirenbao, zie dat artikel HIER.

geely_meirenbao_2

Deze Meirenbao is door eigenaar nog eens voorzien van extra gekheid zoals de reflectoren onder de voorlichten en de strips in de deuren. De nep luchtinlaatjes voor de achterwielen waren echter standaard, net als de plastic-verchroomde tankdop en de zes-spakers.

geely_meirenbao_3

Dit is de meest belangrijke verandering na het eerste model, in plaats van het zo vreselijk afgekraakte ‘Fashion’ schreef Geely nu maar ‘ABS’ op de deur, dat zo dacht men zag er al veel sportiever uit. Had men zich toch daartoe beperkt dan was het misschien iets geworden, maar neen, die lampem moesten ook. Voor de vergelijking nog een plaat uit eerder artikel, zo was het vroeger:

geely_meirenbao_6

Een vooruitgang indeed, zie ook dat wufte lettertype, welke man durft in zo’n sportwagen rond te rijden? Ik, ik deed, zie daarover ook weer dat vorige artikel, ik maakte verder boven ergens een link maar voor de gemaxzuchtigen HIER nog eens.

geely_meirenbao_4

Die vreemde uitstekende uitlaten waren niet standaard en de eigenaar houdt van reflectoren want daar boven de nummerplaat zit er weer een. Meirenbao ook klonk hem kennelijk niet goed genoeg want er glimt een nieuwe naam op de achterkant: Atenza, en dat is de Japanse naam voor de Mazda 6. Stoere namen op een niet stoere auto plakken is trouwens niet ongewoon in China, Landwinds rijden rond met Mitsubishi-logo’s, BMW plakt men op iedere Chinese SUV en natuurlijk zijn Mercedes-sterren op de Noble-nep-Smart een Moet.

geely_meirenbao_5

Geely gebruikte dit logo eerst alleen voor de Meirenbao. Het is een leeuw met een halve kroon terwijl Meirenbao echt Luipaard betekent, op de nieuwe China Dragon zit het logo er weer. Eigenaar plakte ook nog FX en vergat daar denkelijk een X.


Comments are closed.