China Auto Gespot: FAW CA7221

Gepubliceerd op vrijdag 11 september 2009 door Tycho

hongqi_china width=

Deze stond vlak naast de Noble Smart. Het is een First Auto Works, 一汽 汽车, yi qi qi che, eerste auto auto, (FAW) CA7221. Gebaseerd op een Audi 100 en geproduceerd in de noordelijke woestenij van Changchun.

hongqi_china

De Audi 100 van de Audi-FAW joint venture. Nadat men overstapte op een nieuwer model Audi kocht FAW de produktielijn van de oude 100 van de joint venture en produceerde de auto door onder de naam FAW CA7221.

hongqi_china_logo

Een factorijfoto van de CA7221 met het oude logo. De auto twee platen boven heeft de nieuwe ‘1’, deze de oude ‘1’ met vleugels.

hongqi_china_logo

Oud logo

hongqi_china

Nieuw logo

hongqi_china

FAW bracht de CA-serie ook uit onder het luxe Hongqi merk, 红旗, rode vlag, met een ander front en de kenmerkende rode vlag op de motorkap. Heel vroeger was die vlag van metaal maar deze is van plastic. Men gebruikte de ‘CA7’ aanduiding ook voor de Hongqi-varianten.

hongqi_china

De laatste op de Audi 100 gebaseerde Hongqi zag in 2001 het levenslicht onder de naam CA7722AE. In plaats van de vlag gebruikte men warrig het nieuwe ‘1’-logo terwijl op de achtersteven Hongqi stond.

hongqi_china

De CA7202E3 had een 2.5 V6 van Nissan. Door de geschiedenis van de FAW CA-series heen wisselde men diverse malen van motoren, soms Audi viercilinders, soms Nissan viercilinders en voor de Hongqi-varianten Nissan zescilinders. Ik heb een prachtig model van de CA7202E3 en daarover binnenkort een verhaal. FAW heeft trouwens de gekste varianten van de 100 gemaakt, van cabriolets tot  lijkwages tot stationcars, ook daarover snel een nieuw verhaal.

Comments are closed.