China Auto Gespot: Lifan 320 in Het Wild

Gepubliceerd op zaterdag 2 januari 2010 door Tycho

china_auto_lifan_1

De Lifan (力帆, lifan) 320 is al bijna een jaar op de markt maar dit was pas het eerste exemplaar dat ik lijf op straat te pakken kreeg, een mooie rode tussen de krotjes niet ver van mijn luxe appartement. Het is de sobere versie voor zo’n 5000 euro, niet de hippe meer-Mini-achtige van 6800 die ik eerder trof op Beijing Auto 2009.

china_auto_lifan_2

De 320 lijkt dus, op de teller in de straten, oh mijn straten, geen groot succes. De ontvangst door de Chinese pers, laat staan de buitenlandse, was ook geen beste. Lifan (website) bouwt verder zeer burgerlijke maar fijn gewone auto’s, dit staaltje hipheid werd fabrikant kennelijk niet gegund.

china_auto_lifan_3

Veel dachten aan een kopie van de Mini, veel hebben een punt, maar mij lijkt het nog steeds meer een Skoda Fabia. En dan verdient fabrikant het om geen kar te verkopen, wie in god’s wereld, wil dat kromme klerending nu klonen? Volkswagen bouwt de Fabia tegenwoordig ook in China, samen met SAIC in Shanghai, ik zag er gister een.

china_auto_lifan_4

Twee geile meisjes rond een vroege mock-up van de 320. Plaat is van de Beijing Auto Show 2008, toen ik er was, waren die meisjes er niet. Nog twee:

china_auto_lifan_5

china_auto_lifan_6

china_auto_lifan_8

De allereerste plaat van de 320, uitgelekt na een dealerpresentatie. Men was nog niet heelmaal zeker van de naam, op zij staat LF 3 series maar…

china_auto_lifan_7

… op de nummerplaat 320.

china_auto_lifan_9

Hoei, vind me daar net bij mijn onderzoek een paar fijne advertentieplaatjes van een dealer, compleet met het optionele witte dak en spiegels en een doorgetrokken grille lijn. Zie nu, de Fabia, niet?

china_auto_lifan_91

Mijn honing. Onder aan de plaat staat 中国 MINI, letterlijk ‘China Mini’ en dat zou zelfs fabrikant te veel wezen, maar die dexelse dealers doen alles om zo’n ding verkocht te krijgen.

china_auto_lifan_92

Niets geiler dan een stel hoogspanningsmasten, zo dacht dit meisje na tig van haar manlijke landgenoten ontvangen. Hee jij, neem mij… (zie ook de stoelbekleding)

china_auto_lifan_93

Sluiten af met dit kinky roze exemplaar.

Een reactie op “China Auto Gespot: Lifan 320 in Het Wild”

  1. Scarbir:

    Die eerste rode op straat ziet er, op de belachelijk verkleurde lak, verrassend leuk uit eigenlijk.