China Auto: Shuanghuan Noble wil Echt een Mercedes zijn

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2009 door Tycho

noble1

Niet iedereen is trots op zijn Shuanghuan Noble, sommige eigenaren plakken driftig Smart-logo’s al over de plaats. Voor enkelen echter is zelfs dat niet goed genoeg, een Mercedes Benz moet het wezen!

Vorig zondag, dit artikel is een klein te laat, moest ik van mijn vriendin mee naar zo’n hippe koffiezaak, ik had dit al een jaar beloofd en dacht het lief toch eens een plezier te doen. Maar neuk toch wat zijn zulke zaken triest! Een stel zombies met laptops en koptelefoons dronk hun cappawatooit in doodse stilte op de gratis wifi. Geen plek voor de Verkenner, na tien minuten was ik buiten om de auto’s op het parkeerterrein te bekijken vond daar deze schoonheid.

noble2

De Noble, of Bubble zoals het in sommige marken in Europa heet, was van voor tot achter voorzien van Mercedes-sterren, zelfs de wielen waren niet vergeten en zagen een kleine zilveren ster op zwart.

In Peking trouwens is de Noble een zeldzame verschijning, vlak na de introduktie kreeg het karretje een verbod van het stadsbestuur omdat het te vervuilend was, had te maken met de olympische spelen van vorig jaar, men was in die tijd serieus bang dat zo’n africaanse renneger dood zou vallen door het fijne stof.

Voor het verbod waren er al een paar verkocht en die mochten blijven maar tot op heden nu een jaar later is de Noble nog steeds niet her te koop in Peking.

queencat_tara

Vraag is of het veel zou uitmaken, zelfs de normaal slikkende Chinese pers was behoorlijk kritisch over dit vehikel, men betichtte Shuanhguan van copy-paste praktijken en onbehoorlijke kwaliteit. Op een automarkt zat ik eens in een Noble en het was inderdaad bagger, de panelen donderden op zicht naar beneden, maar ach toch, voor 4000 euro een leuk hebbeding?

znoble4

Een nagevoegde plaat voor de leuk, op de voorgrond nog steeds het meest gebruikte vervoersmiddel in Peking: de fiets. Ik fiets graag, het is een zeer fietsbare stad. Natuurlijk heb ik ook een kar, een Beijing Jeep en zij staat trots in de banner boven. Mijn vriendin heeft een Suzuki Swift, zo U weet.


Comments are closed.