China Bouwt 7-Sterren Hotel op Hainan

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2010 door Tycho

hotel-7ster-hainan-china-1

China begint in 2012 met de bouw van een 7-sterren hotel bij Haikou op het subtropische eiland Hainan in de Zuid Chinese Zee. Tot nu is alleen het Burj Al Arab hotel in Dubai wereldwijd erkend als 7-sters. Het Haikou Millennium Hotel komt op een kunstmatig eiland van 33.5 hectare op 300 meter voor de kust.

hotel-7ster-hainan-china-3

Het hotel krijgt 600 tot 800 kamers naast vermaak-faciliteiten, winkelcentra en kantoorruimte. De standaard 24-uurs huishoudservice komt met een bijzonderheid, deze zal namenlijk lijken op “vroege Engelse aristocratie”. Iets met speciale pakjes, denkelijk.

De totale investering is 408 millioen dollar, in 2015 moet het staan. De hoogte van het hotel, in de vorm van een schelp, is geheim. Echter!, naast stukjestyper ben ik ook een groot wetenschapper:

hotel-7ster-hainan-china-3a

Chinezen willen immer van alles het grootste, compensatie indeed, maar makkelijk voor de wetenschap. Zonder twijfel staan op dat eiland louter de grootste palmbomen ter wereld, enig speurwerk leerde die de Raffia-Palm, maximaal 16 meters hoog.

Met een beetje knippen en vooral veel plakken kwam ik op een hoogte van 23 palmen maal 16 meter is 368 meter. Het Burj Al Arab meet slechts 321 meter. Zo is het Haikou Millennium strax in ’15 het hoogste 7-sterren hotel ter wereld.

Een reactie op “China Bouwt 7-Sterren Hotel op Hainan”

  1. Robert:

    en weer iets na te maken…en weer proberen baas boven baas te zijn…..na een jaar begint het verval …onderhoud is en blijft een probleem hier….het is of kapot,of vies of het werkt niet……meestal alle 3 tegelijk….