China op zoek naar Bigfoot

Gepubliceerd op woensdag 20 oktober 2010 door Tycho

shennongjia

China stuurt een expeditie naar een afgelegen gebied in de provincie Hubei, op zoek naar Bigfoot, in China bekend als ‘Yeren’, of  ‘Wildeman’. Organisator van de expeditie is de Hubei Wild Man Research Association, onderdeel van het Hubei Provincial Institute of Cultural Relics and Archaeology en staat onder leiding van de 75-jarige Wang Shancai.

De laatste keer dat China een expeditie uitstuurde om Wildeman te vinden was dertig jaar geleden. Over de laatste 100 jaar hebben meer dan 400 mensen beweerd Wildeman te hebben gezien. Volgens de getuigen loopt Wildeman rechtop, is meer dan twee meter hoog en laat enorme voetafdrukken achter. Waarnemingen over de kleur van de harige vacht verschillen; grijs, rood of zwart.

Tijdens de eerdere expeditie zijn voetafdrukken, haren, ontlasting en nesten gevonden. Het is echter nooit onomstotelijk bewezen dat dezen hoorden tot een nog onbekend wezen. De laatste vondst was in juli dit jaar toen dorpelingen haren en voetafdrukken vonden. Ook toen kon niet worden uitgesloten dat het een ander dier betrof.

Met de expeditie hoopt de Association voor eens en altijd een eind te maken aan de discussie over het bestaan van Wildeman. De expeditie richt zich op het berachtige en ontoegankelijke Shennongjia Nature Reserve waar Wildeman het meest is gezien.

Shennongjia meet 3200 vierkante kilometer en sommige delen zijn zo ontoegankelijk dat geen mens er ooit is geweest.  Het gebied ligt gemiddeld op 2000 meter boven de zeespiegel met pieken tot 3100 meter.

De expeditie zal, als zij Wildeman niet meteen vindt, op diverse plekken camera’s achterlaten voorzien van batterijen voor jarenlange levensduur. Zelf als de expeditie met lege handen thuis komt is de discussie dus niet helemaal voorbij. Ergens midden volgend jaar gaat de expeditie van start, recrutering van deelnemers is reeds begonnen.

Shennongjia:

shennongjia-1

shennongjia-2

shennongjia-3

De laatste vondst:

wildeman-haren-1

Dorpelingen vonden in juli haren en voetafdrukken. Aan de randen van Shennongjia wonen zo’n 80.000 mensen. De vinders beweerden hun vondst te hebben gedaan tijdens een tocht diep in het berggebied.

wildeman-haren-2

wildeman-haren-3

Voetafdruk.

wildeman-haren-4

Gebied waar dorpelingen hun vondst deden.

wildeman-1

‘Compositietekening’ van Wildeman naar de beschrijvingen van getuigen.

Een reactie op “China op zoek naar Bigfoot”

  1. China zoekt Bigfoot met borsten | Hoax:

    […] groot uitgevallen wilde mannetjesaap (heel raar, volgens de Chinezen heeft deze Bigfoot borsten), zou zich schuilhouden in de provincie Hubei. Organisator van de expeditie is de Hubei Wild Man Research Association, die voor het speurtochtje […]