China werkt aan Wolkenkrabber van 632 meters Hoog

Gepubliceerd op woensdag 22 juni 2011 door Tycho

shanghai-shanghai-tower-china-1

Werk is onderweg aan de Shanghai Tower in Shanghai. De nieuwe wolkenkrabber wordt met 632 meters de hoogste van China en het op een na hoogste gebouw ter wereld. De toren moet in 2014 klaar zijn voor een prijs van 2.2 miljard dollar. Het gebouw staat in het zakendistrict Pudong vlak naast het huidig hoogste gebouw van China, het Shanghai World Trade Center van 492 meters en het huidige op een na hoogste gebouw van China, de Jin Mao Tower van 421 meters.

shanghai-shanghai-tower-china-2

Rendering met de nieuweling op de voorgrond. Rechts het Shanghai World Trade Center, midden de Jin Mao Tower. Links op de achtergrond nog de Oriental Pearl televisietoren van 468 meters hoog. Televisietorens worden door hun beperkte functionaliteit doorgaans niet meegeteld bij het bepalen van het ‘hoogste gebouw’ maar tellen wel mee voor de ‘hoogste structuur’.

De Shanghai Tower is ontworpen door architectenbureau Gensler uit de Verenigde Staten. In het gebouw komen kantoren, een hotel, een winkelcentrum, restaurants en verpooscentra waaronder een bioscoop.

Comments are closed.