Chinaman Gijzelt Meisje met een Bril

Gepubliceerd op dinsdag 7 december 2010 door Tycho

gijzel-china-bril-1

Een boze Chinaman gijzelde een onschuldig Chinameisje in Guiyang in de provincie Guizhou. De boze Chinaman, Han Bing, was deel van een bende van drie autodieven die op heterdaad werden betrapt door de massa. Het onschuldige Chinameisje, Guomou Gang, liep toevallig in buurt. Han Bing hoopte met zijn gegijzel aan de politie te ontsnappen.

gijzel-china-bril-2

Han Bing droeg een zwart jekker en een grijsgrauwe broek, voor de dwang gebruikte hij een autoslotopenaar met een vervaarlijk scherpe punt. Guomou Gang droeg een kek rood jekker, een blauwe handtas met kettinghengsels, een laag uitgesneden zwarte top, een strak gesneden zwarte broek, een plastiek sierraad in heur haar en een bril. De politie wist het telefoonnummer van Guomou Gang te vinden via vrinden, Han Bing praat op de plaat met via haar mobiel met d’agenten.

gijzel-china-bril-3

Han Bing schreeuwde nieuwschierich toegestroomde toeschouwers toe dat zij onmiddelijk moesten verdwijnen, gelukkig gaf de plaatgraaf geen gehoor.

gijzel-china-bril-5

De rest der nieuwschierichen volgde op gepaste afstand.

gijzel-china-bril-6

Guomou Gang’s wangetjes kleurden steeds beter bij haar kekke jekker. Politie agenten komen dichterbij, de onderhandelingen per mobiel zijn wat hen betreft voorbij.

gijzel-china-bril-7

Afgelopen, de straat aan twee kant afgesloten. Han Bing moet kiezen, of delen.

gijzel-china-bril-8

De politie, ook Han Bing’s beste vrind, had nog een aapje in de mauw om bloedvergieten te voorkomen; de vrindin van Han Bing was naar the scene gereden en werd op haar boyfriend afgestuurd om hem te bewegen tot vreedzame overgave. Ach toch, wat zijn mannen zwak, het meisje in buurt en ‘tis meteen uit met de stoere praat. Afgeleid en…

gijzel-china-bril-9

… speciaal agenten grepen ‘m bij zijn kladden. Job done. De agenten droegen speciale handschoenen teeg steekwapens! Guomou Gang, wonder boven, raakte niet gewond.

gijzel-china-bril-9a

Toi toi.

gijzel-china-bril-91

Guomou Gang belt blij naar thuis, zonder bril, da’s veel beter, niet?

Een reactie op “Chinaman Gijzelt Meisje met een Bril”

  1. robert:

    In Guangzhou doen ze het beter…meteen schieten…probleem opgelost…