Chinaman Wint Loterij

Gepubliceerd op donderdag 1 april 2010 door Tycho

loterij-china-1

Een 50-jarige man won 33 millioen yuan, 3.3 miljoen euro, in de China Welfare Lottery in Jilin in de Dongbeiprovincie ook Jilin. De Welfare Lottery is de enig toegestane loterij is China, gokken staat onder streng staatstoezicht en naast de loterij is er nog een sporttoto, de poen gaat naar goede doelen. De man van 33 millioen moest volgens de kleine lettertjes die niemand leest op televisie komen zodat de lotterij reclame kreeg. De man wilde wel maar alleen in onherkenbaarpak.

loterij-china-2

De man int zijn check, op de bovenste plaat een grootmodel van, in het Jilin kantoor van de loterij. De andere mensen zijn onherkenbaar gemaakt omdat zij in Jilin wonen, dit in verband met de privacy, niemand komt daar graag voor uit en het kan nogal schelen bij bijvoorbeeld een sollicitatie in andere delen van het land.

Daar grap ik nix, het is echt waar. Als werkgevers in Peking zien dat een sollicitant uit de Dongbei komt maakt hij of zij veel minder kans dan inwoners van Peking zelf of de zuidelijke gebieden. Dongbeiren staan bekend als luidruchtige immer dronken dieven en dat imago is terecht verdiend.

loterij-china-3

Deze man is de gelukkigste van het hele gebied. Het eerste wat hij doet met zijn nieuwe geld is verhuizen.

Comments are closed.