Chinameisje is Lekker aan het Pinnen

Gepubliceerd op vrijdag 4 november 2011 door Tycho

sexy-girl-china-atm-1

Een heel cheil Chinameisje bij de pinmachine in Shenzhen in de provincie Guangdong. Wel, in dat gleufje zou ik mijn pasje ook wel eens willen stoppen.

sexy-girl-china-atm-0

Teeg is het prima pinnen in China, zelfs in kleine steden is altijd wel een machien die Europese passen slikt. Dat was vroeger wel anders, in de jaren ’90 nog kon de buitenlander alleen met Travellers Cheques aan zijn centen komen, of bij die ene Bank of China automaat in heel Beijing.

sexy-girl-china-atm-2

Nu kan buitenlander bij automaten van vrijwel alle banken terecht. Met een gewone bankpas kan buitenlander per dag max 7500 yuan opnemen, in drie keer 2500, hoewel sommige automaten ook 3000 yuan per keer kunnen spugen.

sexy-girl-china-atm-3

De automaten in de grote steden zijn tweetalig, pinner kan voor het pinnen een taal kiezen. Meest Anglais of Chinees maar soms ook Japans, Koreaans, Duits of gekke talen zoals Swahili.

sexy-girl-china-atm-4

In China staan ook veel automaten waar pinner geld in kan stoppen, pinner is dan feitlijk geen pinner meer maar een brenger. Brenger stopt het geld in een speciale lade, de machine telt en vervolgens staat de poet direct op brenger’s rekening.

sexy-girl-china-atm-5

Een erg fraai systeem bedacht omdat in het Chinese nog zoveel transacties in contanten gaan, verkoper kan dan ’s avonds zijn centjes veilig naar de bank brengen. Lekker kontje, niet?

sexy-girl-china-atm-6

sexy-girl-china-atm-7

sexy-girl-china-atm-8

sexy-girl-china-atm-9

2 Reacties op “Chinameisje is Lekker aan het Pinnen”

  1. mitchell:

    DOOD AAN ALLE KUT CHINEZEN GEMEEN ACHTERBAKS DIEREN BEULENDE VOLK

  2. Deborah:

    Cute girl, Now we can only hope she used her boyfriends card šŸ™‚