Chinamensen op het Strand in Nandaihe, Deel II

Gepubliceerd op donderdag 25 augustus 2011 door Tycho

china-strand-2-0

Beste Lezers!, gaan wij nog even terug naar het schone warme strand van Nandaihe voor Deel 2 van het Verslag van mijn Bezoek. Mijn doel was een gadragsonderzoek van Chinamensen op het zand en in het nat. Zie voor de eerste conclusies Deel 1, dit Deel 2 is iets algemener van aard. Op de eerste plaat de allerkleinsten zijn gezellig naakt in China en meest op sleeptouw door opa & oma want paps & mams zijn te busy met centjes verdienen.

china-strand-2-1

Twee te check coole mensen met tatouages. Zeldzaam in het Chinese hoewel de jonge jeugd van teeg al wel eens iets kleins laat zetten, vaak op de onderrug of bovenarm. Deze twee figuren waren echter al op leeftijd en hoorden volgens mijn vriending tot de onchure motorbende die wij die avond voor door de hoofdstraat hadden zien scheuren. Geen vette Harlies hoor, allemaal van dat made-in-China Hondaspul.

china-strand-2-3

Een overzichtje van de situatie. Het strand zag geel van de mensen die aardig genoeg allen op nog geen kilometer bij mekaar hokten. Links en rechts waren grote lege stukken. Chinamensen houden van gezelligheid. Het stuk was ook het dichtst bij de uitgang naar de boellevaart en hotels. Boofdien stonden juist daar alle koek en zopie tenten.

china-strand-2-4

Het shirt schrijft: Love Dirl, Love Goll. De koek en zopie bestaat naast de frisdranken en chocoladerepen uit verwarmde maïskolven, vettige worstjes, tientallen soorten kleine stokjes bbq en tientallen soorten kleine stokjes licht gefrituurde groente of visballetjes.

china-strand-2-5

De zee is aanwee met grote borden garnalen en schelpenvlees hoewel die meest niet op het strand zelve achter de kiezen gaan. Net als ons Neerlanders houden ook Chinzen niet van zand tussen het voer. Drankelijk zijn de Chinezen op het strand goed voorzien met grote flessen bier, meest in het klaasiek Chinese 0.640 milliliter formaat. Bier uit blik is zeer zeldzaam. Het flesbier smaakt namenlijk ook warm nog wel naar bier, het blikbier niet.

china-strand-2-6

Man zocht met zijn band een rustig plekje op en nam het er van.

china-strand-2-7

Onderweg naar het water om fijn te spelen. Vrouw links draagt geen bustehouder.

china-strand-2-8

Overzicht van de situatie in het nat. Grote drukte maar immer gemoedelijk. Het zwemgedeelte is op een honderd meters van de kust gemarkeerd met een lijn. De Chinezen gaan daar niet overheen, komen nauwelijx verder dan tien meters van de kust. Op de achtergrond een eiland met een hele mooie glijbaan. Bezoekers gaan naar het eiland met een kabelbaan die over zee gespannen is. De kabelbaan is nog net door de mist heen te zien, links van het eiland richting land.

china-strand-2-9

Een flinke oude vrouw met kek kort kapsel zoekt verkoeling in het zand.

china-strand-2-91

Meiske kijkt bezorgd, zeker haar familie kwijt.

china-strand-2-92

Oude man oefent voor zijn duik.

china-strand-2-93

En dit verhaal endigt natuurlijk met: een mooie vrouw met dikke tieten. Rond 1700 is het strand stil, de Chinamensen gaan dan lekker eten op de boellevaart en straten aan. Rond 1900 is het weer druk aan zee als de Chinemensen na het eten komen uitbuiken, vaak met nog een fles bier. Vanaf 1900 tot ongeveer 2100 ook extra vertier langs het strand. Daarover later meer.

Comments are closed.