Chinees Dorp bouwt Groot Standbeeld voor Mao Zedong

Gepubliceerd op donderdag 7 januari 2016 door Tycho

Chinees Dorp bouw Groot Standbeeld voor Mao Zedong

Roerganger Mao is niet dood, hij is een standbeeld. Dorperlingen is het landelijke Tongxu in Henan Province zamelden saam drie million yuannen in voor de bouw van het monster. Het beeld beeldt Mao zittend op een stoel met de handen ineen geslagen boven zijn kruis.

china-mao-beeld-1

Het goud geverfde beeld staat mid-in maagdelijk boerenland, en moet eind september klaar zijn, op tijd voor de 1-oktober festiviteiten. Rond het beeld komt een compleet park met kunstmatige bergen en meren, een meer in aangraaf is reeds te zien linksachter de roerganger. Dan staan er ook nog een museum, een zwik restaurants, en een hotel in het bouwschema.

china-mao-beeld-2

Het dorp hoopt dat het beeld toeristen zal verleiden tot een bezoek. Normaliter komt er geen hond in zo’n negorij natuurlijk. Gezien de hijssa rond het beeld moet dat wel goed komen, zeker de eerste twee jaar of ongeveer, en daarna keert de stilte waarschijnlijk weer.

china-mao-beeld-3

De Mao kop aan de rechterkand van de linkervoet is geen reservekop, zoals andere media foutlijk schreven, maar een onderdeel van een borstbeeld dat elders in het park komt te staan.

china-mao-beeld-4

In China zijn de meningen zoals woonlijk verdeeld. Sommigen vinden het een prachtig beeld, anderen een verspilling van poen. Wij hier at ChinaBlog.nl staan vierkant achter het beeld, hoe groter hoe beter, hopelijk komen er nog lampjes op.

china-mao-beeld-5

De roerganger kijkt uit over het schier eindeloze land.

Comments are closed.