Chinees Popsterretje Dood door Plastische Chirurgie

Gepubliceerd op zondag 28 november 2010 door Tycho

wangbei-1

Het Chinese popsterretje Wang Bei is overleden tijdens een plastische chirurgie-operatie. De 24-jarige Wang Bei werd wereldberoemd in China door haar optreden in ‘Super Girl’, een variant van American Idols. Wang Bei overleed tijdens een ‘gezichtsbot-slijp-operatie’, bedoeld om haar gezicht smaller, meer westers, te maken.

Tijdens de operatie begon haar kaak plotseling te bloeden waardoor ze stikte, door een te zware verdoving kon ze het bloed niet wegslikken, iets dat het lichaam anders automatisch doet. Verantwoordelijke autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de procedures in de kliniek in Wuhan in de provincie Hubei.

wangbei-3

De moeder van Wang Bei onderging op hetzelfde moment een precies dezelfde operatie in hetzelfde ziekenhuis, bij haar verliep alles wel goed. Tot zij bijkwam uit de verdoving en de heren doktoren het slechte nieuws moesten vertellen.

Door de toegenomen welvaart stijgt het aantal Chinezen, vooral meisjes, dat onder het platisch mes gaat explosief. Daarmee stijgt ook het aantal klinieken en ‘ziekenhuizen’ die steeds goedkoper behandelingen aanbieden. Regelmatig verschijnen dan ook berichten over compleet mislukte operaties waar gezichten en delen van lichamen helemaal aan gort zijn gesneden.

De Chinese pers roept nu om spoedige wetgeving over platische chirurgie. Maar zelfs als die er snel komt zal het aantal klinieken vermoedelijk niet dalen, in plaats duiken die gewoon de illegaliteit in, de roep van het snelle geld klinkt te aantrekkelijk.

2 Reacties op “Chinees Popsterretje Dood door Plastische Chirurgie”

  1. Daan2:

    In Korea zijn ze ook helemaal doorgedraaid met operaties aan het gezicht, maar daar zijn die ziekenhuizen nog wel te vertrouwen…

  2. mortgage does:

    I’m not easily impressed. . . but that’s impressing me! šŸ™‚