Chinese Kinderen massaal Ziek door plotse Kou

Gepubliceerd op donderdag 16 december 2010 door Tycho

kinders-china-ziek-1

Door plotselinge extreme kou kampen kinderen in de provincie Hubei met ernstige vormen van verkoudheid, voroal peuters zijn de cigaar. Chinese ouders aarzelen in zo’n geval geen moment en racen met hun ene kleine direct naar het hospitaal. De platen komen uit het Xiangyang No 1 People Hospital in Xiangyang.

kinders-china-ziek-2

In Xiangyan is het in december normáliter nog dik boven de nullos, dit jaar echter daalde het kwik in de nachtelijke uren tot min twee. Het hospitaal werd overstroomd door honderden ouders met hun snotterend kroost. Chinese ziekenhuizen behandelen verkoudheid immer met een anibioticakuurtje, op de plaat een stel kleinen met de slang in hun hand.

In alle ziekenhuizen in China zijn dit soort zalen ’s winters te zien, meest vol rochelende en hoestende oudere volwassenen die allen dezelfde antibioticakuur krijgen en tegelijkertijd mekaar eens extra aansteken. Tot een paar jaar her werd er ook vrolijk bij gerookt maar dat is jam genoeg teeg bijna uitgebannen, op de gangen echter mach’t meest nog wel.

kinders-china-ziek-3

Het hospitaal in Xiangyang heeft alle verloven ingetrokken om de ziekekindergolf het hoofd te bieden. De kinderen zijn volgens artsen zo kwestbaar omdat ze te weinig vitamientjes binnen krijgen en teveel eten eten dat is bereid in oude olie.

Die oude olie is een plaag door heel het land, restaurants en etenskarren gebruiken de smerigste olie ter wereld. De Chinese consument weet dat best, de kranten staan vol met gruwelverhalen, maar toch blijft hij stug dooreten. De overheid probeert met gezondheidscampagnes de burgers op te voeden en tegelijkertijd gaat de gezondheidsdienst achter de smerige olie aan. De campagnes duren echter nooit langer dan een maand of drie en dan is’t effect snel weer afgewerkt.

kinders-china-ziek-4

Comments are closed.