Chinese studentes verkopen Eicellen

Gepubliceerd op dinsdag 15 november 2011 door Tycho

eicellen-china-1

Chinese media hebben lucht gekregen van een nieuwe groeimarkt; eicellen van studentes, zwart verkocht tijdens bijeenkomsten in restaurants of hotels. Kopers zijn Chinese paartjes die geen kinders kunnen krijgen. Verkopers zijn jonge studentes tussen de 18 en 22 jaar.

Een goede set eicellen doet tussen de 40.000 en 60.000 yuannen, 4600 euro tot 6900 euro. Kopers en verkopers worden bij elkaar gebracht door speciale eicellen-makelaar-bureautjes die adverteren op het internet.

eicellen-china-2

Koper koopt niet zomaar wat eicellen. De studente moet eerst een medisch onderzoek ondergaan. Eenmaal goedgekeurd krijgt studente een week lang injecties die de aanmaak van eicellen moet stimuleren. Daarna worden de eicellen operatief verwijderd. De medewerking van ziekenhuizen is niet illegaal, zij krijgen gewoon betaald voor hun diensten.

Gezondheidsexperts waarschuwen in Chinese media voor de gevaren van dergelijke operaties. Het risico bestaat dat verkoopster zelf geen kinderen meer kan krijgen of ernstig ziek wordt, in het ergste geval kan verkoopster zelfs overlijden. Studentes trekken zich vermoedelijk weinig aan van deze waarschuwing, 40.000 yuan is voor veel jongeren nog steeds een fortuin dat zij moeilijk kunnen weigeren.

Platen komen van een eicel-markt in een cafe in Beijing.

Via: ChinaDaily.

2 Reacties op “Chinese studentes verkopen Eicellen”

  1. Davi:

    Ik ben heek benieuwd naar dit boek .Een goede buur is toch beter als een verre vreind .Ik zou me graag laten verrassen met dit mooie boek lijkt me spannend!!!

  2. Helmy:

    zegt:eicellen is moeilijker dan zaad dus daoram ligt de gelijkheid ook achter. nu kan het wel goed, en dus gaat het nu mogen..een andere gelijkheid wanneer een lesbisch stel een kind krijgt, is de bio-moeder wel de wettelijke moeder, maar moet de partner het kind adopteren via de hele procedure, inclusief screening pffff als de bio moeder overlijdt voor alles geregeld is, is het kind officieel wees! naja maar hoe zit dat dan bij stellen als een man trouwt met een zwangere vrouw? (kind van een ander, thema uit IJsland van giphart)maar ennie wee, iedereen vindt maar dat ze recht hebben op kinderen, ook al gaat dat ff niet als je geen tijd hebt voor kinderen neem je ze toch niet? kinderen zat op de wereld! Dan leen je ze gewoon af en toe, ouders hebben dan ook ff rust..