Chinese Vliegmaatschappij Fixt Plane met Teep

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2010 door Tycho

china-kunming-airlines-1

Een passagier van Kunming Airlines schrok zich een vliegende aap toen hij zag dat een van de stabilatoren met een stuk teep leek gerepareerd. De passagier pleurde thuis zijn platen op het net en niet veel later eisten geschrokken Chinezen  opheldering van de vliegmaatschappij.

china-kunming-airlines-2

Kunming Airlines deed de zaak niet af met een wufte voorlichter maar met een man van de grond. Li Wenzhao, plaatsvervangend lijnchef van de onderhoudsdienst van Kunming Airlines, vertelde op een persconferentie dat men de dag tevoor een nieuw onderdeel had geïnstalleerd en volgens voorschrift van de fabrikant de teep had gebruikt om de lijm te laten harden.

Wel, dat zal wel waar wezen, maar wat zei instruktie over vliegen? Li zei er niets over en het Chinees journaille vroeg niet door. Lijkt toch geen goed idee om met een onderdeel waarvan de lijm nog niet is uitgehard luchtgeboren te gaan.

china-kunming-airlines-3

De Boeing 737-700 met de geteepte stabilisator. De Chinese staatspers liet een dag na alle commodie nog weten dat passagiers zich maar geen zorgen moesten maken omdat alle planes voor een vlucht gronden worden gecontroleerd door deskundig personeel.

Mijn reet. Kijk bij aankomst of vertrek op een willekeurig Chinees vliegveld uit het raam en dat stel apen rond de plane ziet alles behalve deskundig met hun peuken in hun bek, smerige kledij en onverschillige gelaatsuitdrukkingen. Uitkijken dus!

Comments are closed.