Chinezen Hamsteren Zout

Gepubliceerd op vrijdag 18 maart 2011 door Tycho

aa-zout-1

Ongeruste Chinese consumenten hamsteren massaal zout. Chinees zout bevat een hoog gehalte jodium en de consumenten denken dat dit helpt bij de bescherming tegen nucleaire-stralingsziekte die men denkt te kunnen krijgen door de gevolgen van de crisis rond de nuclaire reactoren in Japan. Het hamsteren heeft een grote vorm van paniek gekregen, op de plaat consumenten in een supermarkt in de provincie Gansu die zout proberen te kopen.

Supermarkten in de provincies Zhejiang, Guangdong, Jiangxi, Guizhou, Sichuan, Jiangsu en Hubei hebben helemaal geen zout meer over, de schappen in Beijing en Shanghai zijn ook leeg. De paniek wordt mede veroorzaakt door sms-berichten met doemverhalen over een aankomende nuclaire ramp, het zout-verhaal werd ook per sms verspreid.

De overheid heeft de bevolking laten weten dat zout geen bescherming biedt tegen stralingsziekte maar dat heeft de ongerustheid en de zout-paniek niet weggenomen. De overheid verklaarde vandaag ook dat China nog meer dan genoeg zout voorraden heeft.

Die verklaring was vermoedelijk ook bedoeld om de bevolking gerust te stellen maar werkte andersom; de Chinezen dachten zo dat de overheid toch stelde dat zout bescherming bood en togen in nog grotere getale naar de supermarkt.

aa-zout-2

Een zoutkoper in een supermarkt in Beijing.

aa-zout-3

Lege schappen in een supermarkt in Beijing.

Een reactie op “Chinezen Hamsteren Zout”

  1. robert:

    Ja ja, dit is China