Chinezen Rijk door Verklikken Verkeersovertredingen

Gepubliceerd op dinsdag 1 maart 2011 door Tycho

verkeersover-wuhan-1

Oplettende Chinese inwoners van Wuhan in de provincie Hubei verdienen veel geld met het verklikken van verkeersovertredingen. Om een eind te maken aan het chaotische verkeer en de vele ongelukken heeft het Wuhan Traffic Bureau (WTB) een beloningssysteem ingesteld voor het melden van verkeersovertredingen. De hoogte van de beloning hangt af van de ernst van de gemelde ovetreding, de laagste beloning is 10 yuan (1.1 euro), de hoogste 5000 yuan (550 euro).

Het systeem is een groot succes, het WTB keerde sinds begin januari 5 miljoen yuan (550.000 euro) uit. Ondernemende verklikkers stellen zich met hun camera op bij drukke kruispunten en verdienen tot 6000 yuan per maand, vergelijkbaar met 2.5 keer het gemiddelde maandsalaris in Wuhan. In de lokale Wuhan-pers veel aandacht voor ene Xiao Zhang, een schuilnaam, die voor 12.000 yuan een speciale camera kocht om overtreders nog beter op de plaat te krijgen. Een investering, Xiao verdiende al meer dan 20.000 yuan aan zijn verklikkerij.

2 Reacties op “Chinezen Rijk door Verklikken Verkeersovertredingen”

  1. Jan:

    Wat mooi zeg! Doen ze dat ook voor winkeldiefstal en andere kleine criminaliteit daar? Het is voor de overheid een mooie inkomstenbron.

  2. nagele:

    volk is haar communistische verklik praktijken nog niet verleerd