De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 2

Gepubliceerd op dinsdag 18 mei 2010 door Tycho

chongqing-de-weg-2-2

Nu vlug verder door het eerste pretpark richting de Yangtze rivier, of wat er nog van over was. Voor Deel 1 van dit verhaal zie hier.

Een oudere heer met denkelijk zijn kleindochter renden samen een ingewikkeld spelletje, had ook iets van doen met waarzeggen. Ik wil immer de waarheid weten maar het stel deed alsof het mij niet zag en trok zich schielijk terug achter decoratie. De waarheid kennelijk, was aan mij niet besteed.

chongqing-de-weg-2-3

Ik bleef toch wat hangen waarop de kleine zich angstig aan opa’s arm klemde. Boodschap begrepen, ik ging heen.

chongqing-de-weg-2-1

In het midden een bruggetje over de beek. De lucht was vochtig en vies maar regen ho. Een graad of 23 maar voor het Chongqingvolk duidelijk een koude dag; men droeg dikke jassen en warme lange broeken.

chongqing-de-weg-2-4

De beek richting de bergen boven Ciqikou, rechts de oude muur van Ciqikou, hoog weer de onafgebouwde weg.

chongqing-de-weg-2-5

Dit heer zag de zaken iets somber in, kom zeg, het regende toch niet! Speler moest met een kleine basketbal de blikjes op de achtergrond raken. Deed speler dit best dan won hij een pop. Een der poppen beeldde Minni Mouse, links op de tafel, ze lag lekker op haar ruggetje.

chongqing-de-weg-2-6

Dit heer wachtte wel keurig op zijn klanten. Een lachje was nog beter geweest. Het doel van het spel is duidelijk, maar de tent had geen prijzen.

chongqing-de-weg-2-7

Een schiet-ronddraaibaan. Speler zit in een van de wagentjes en schiet met twee waterpistolen op de dieren op de rots. Bij raak gaat een lamp branden en klinkt een sirene. De baan draait op electriek, links van de uitbater een mobiel electriekkastje dat was aangesloten, denkelijk illegaal, op het electrieknetwerk.

chongqing-de-weg-2-8

Een vis en een panda. De dieren laten zich niet zomaar raken en spuwen water terug op de speler. De witte schijfjes onder de deieren zijn de feitelijke doelen die speler moet zien te raken. Lichtelijk verneukeratief indeed, een speler immers mikt altijd op de dieren zelf.

chongqing-de-weg-2-9

Een meter van de schiet-ronddraaibaan aan de andere kant van het modderpad een precies dezelfde schiet-ronddraaibaan. De dieren waren wel iets anders, zo zag ik wat tekenfilmfiguren bij de panda’s.

chongqing-de-weg-2-91

Beide schiet-ronddraaibanen gevangen in een beeld. Dat is nog eens competitie zo.

chongqing-de-weg-2-92

In de verte vreemde roze monsters in een regenmeertje. Daar moest ik het fijne van weten. Toch door het water kon ik niet meteen, heen. Eerst verder over het modderpad en dan rechts afbuigen.

chongqing-de-weg-2-93

De onafgebouwde weg, immer dreigend boven de speelse zielen in het pretpark. Op de achtergrond een brug over de rivier.

chongqing-de-weg-2-94

Speler kon hier een popje kopen en dat zelf beschilderen met waterverf. Voor een paar extra centen kreeg speler het popje mee naar huis. Wilde speler die extra centen niet betalen dan spoelde uitbater het popje weer wit in de rivier. De popjes beelden Sneeuwwitje en haar zeven dwergen en enkele andere tekenfilmfiguren.

chongqing-de-weg-2-95

Het atellier.

Binnenkort, Deel 3.

2 Reacties op “De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 2”

  1. Sjanghigh:

    Ongelooflijk wat een tieste plek en surrealitisch maar mooie reportage.

  2. mitchell:

    JA ZEKER IK VINDT HET ZEKER EEN TRIETSTE PLEK HET IS CHINA CHINEZEN ZIJN NU EEN MAAL KLOTE KUT VOLK