De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 3

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2010 door Tycho

chongqing-de-weg-3-1

Het pretpark bleek toch veel groter dan gedacht, wel, maar da’s geen reden om niet door te lopen. Voor Deel 1 van dit verhaal zie hier, Deel 2 staat hier.

Op de eerste plaat een guitig vrouwtje in een pijlpijl kraam, bezoeker moest een ballon raken met een pijlpijl en won dan een mooie prijs. De tweede prijs van links is een roze Minnie Mouse, ze ligt op haar rug. Het guitig vrouwtje deed een moment voor ik deze plaat plaatte ook guitig naar mij, toen struikelde ik net over een steen. De bodem indeed, was vroeger de Yangtze rivier.

chongqing-de-weg-3-2

Het vrouwtje nu van net deed guitig naar deze meneer, een kraam verder en toch de competitie. Hij, kennelijk een gehard zakenman, moest niets van haar geguit hebben en herzette zijn prijzen. Klein spul, het guitig vrouwtje had grotere, oh afgunst.

chongqing-de-weg-3-3

Deze uitbater had een kleine mandbalkraam. Speler moest de blikjes Red Bull raken en won dan een der poppen. In het midden Minnie Mouse. De kraam rechts van het mandbal was verlaten.

chongqing-de-weg-3-4

Een blik op mijn weg, was al weer een heel end. Dat torentje naast een pijler van de onafgebouwde weg, daar kwam ik vandaan.

chongqing-de-weg-3-5

Die kleine mannetjes op de brug bekeken mij, mag niets lijken, maar ze keken mooi wel. Hadden ook een tentje naast, sliepen ze zeker. Droom fijn hoor, als het donker komt, op je weg.

chongqing-de-weg-3-6

Kwam aan bij de vreemde roze monsters in het regenmeertje, zie ook Deel 2. Het bleken geen monsters maar onschuldige speelgoederen voor kleine kinderen. Monsters ook, horen niet op een kermis. Het speelgoed bestaat uit een rond rubberding, het kind kan in en dan over het nat lopen, als een hamster in zijn molentje.

chongqing-de-weg-3-7

Uitbater schiettent keek uit over d’eindeloze vlakte naar de rivier en droomde van betere tijden. Wel, als het water weer stijgt blijven dat dromen. Stijgt het water niet dan is het afwachten geblazen, daalt het water verder, ook.

chongqing-de-weg-3-9

Soms ook, kom ik op die plaatsen en denk: wat doe ik hier, godverdomme? Met godverdomme, dat denk ik dan echt. Maar ik blijf mooi toch!, want er is altijd wel iets meer te zien.

chongqing-de-weg-3-91

Man keek boos, ongelukkig, leek zo alleen. Denkelijk zijn hart gebroken.

chongqing-de-weg-3-92

Dit hondebeest liep een honderd meters met mij mee en ging toen heen.

chongqing-de-weg-3-93

Slimme zakenlieden hadden een theetent, waar spelers even konden bijtanken na hun gespeel voor nog meer spelen. Het water links is niet de Yangtze, wel een uitlopertje.

chongqing-de-weg-3-94

De keuken. Zakenlieden verkochten thee en oplosbare noedles. Een bakje thee deed 1 yuan, 10 eurocent, een bak oplosbare noedles deed 5 yuan. Ik had nog een hele fles Sprite op zak en geen honger. Geen tijd ook, om rustig eens wat te eten en te drinken, ik moest me dik naar die rivier toe.

chongqing-de-weg-3-95

Het eerste spel met enige zielen. Leek, was niet. Het bleken een stel uitbaters bij mekaar die ontspannen een kaartje deden, hun kramen rechts richting de horizon.

chongqing-de-weg-3-95a

Rechts op de rechterkraam Goofy in het geel, ook op zijn rug, voor hen die anders zijn. Ze doen maar hoor, hoera dit wereld, alles mag.  Spel van rechterkraam onduidelijk, wel een mandbal maar geen blikken toren. Hoe, win ik? Linkerkraam met pijlpijlen, maar over een flinke afstand, prijzen waren naar, eerlijk is eerlijk.

chongqing-de-weg-3-96

Uitbater was door, geen goede zaken zeker toen. Z’n spul stond veilig, geen ziel zou het stelen. Wat ook, paar oude beesten en een kilo vochtig karton. Nu, ik ben ook door. Binnen enkele dagen Deel 4, dan eindelijk de Yangtze, wip, verklapt.

Een reactie op “De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 3”

  1. exBeijing:

    wat een troosteloze aanblik..!