De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 4

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2010 door Tycho

chongqing-de-weg-4-1

Voor Deel 1 van dit verhaal zie hier, Deel 2 staat hier en Deel 3 hier. Nu vlug verder met het laatste been van mijn tocht naar de Yangtze rivier, is een lange dit keer, 20 plaat, wilde U wel eens laten zien dat ik ergens komen kon. Overdaad schaadt, normáliter, maar nu niet, hop! Op de eerste plaat een vliegerkraam, vliegeraars konden vliegeren voor 5 yuan, 50 cent, per uur.

chongqing-de-weg-4-2

Geen hond te zien en toch was de vliegervrouw razend druk met haar vliegers, rende van hot naar her voor haar kraam, deed dit en dat. Op de verre achtergrond een deel van de onafgebouwde weg, van zo ver weg niet zo dreigend meer, wist wel da’k dat weggetje een keer zou krijgen, met z’n palen zeg en zo.

chongqing-de-weg-4-3

De concurrent op een paar meters ver. Geen uitbater te zien, had me zo een paar dagen voor nop kunnen vliegeren. Ik echter, ben een zeer fatsoenlijk mens!, liet concurrent dus wezen in z’n nix.

chongqing-de-weg-4-5

Wel tien concurrenten, tot de horizon aan toe gingen ze, een vliegeraar met weet van zaken had vliegers mooi kunnen vergelijken. Touwlengte, spanwijdte, lijstdikte, plastiekoverspanning, bijvleugels en meer hoor, vast meer.

chongqing-de-weg-4-6

Man met witte pet had een hele kleine vliegerkraam, twee van zijn vliegers beelden een zeemeermin, dat was wel erg ver uit plaats.

chongqing-de-weg-4-7

Op d’achtergrond de brug over de Yangtze. Rechts, zij scheert net over de rechterpaal van weer een nieuwe vliegerkraam, de weg van de onafgebouwde weg.

chongqing-de-weg-4-8

De uitbaters van deze vliegerkraam betrapte ik tijdens hun lunch. Ik plaatte in totaal tien platen van deze twee en jaja, dit is de beste van al. In de tijd da’k bezig was geen blik richting mijn lens, alsof ik niet bestond, en da’s me eigenlijk wel het beste, zie mij maar niet.

chongqing-de-weg-4-9

Vlakbij de vliegkramen een compleet circuit. De grenzen zijn gebouwd uit stapels stenen van de bodem van de oude Yangtze, uitbater had hier heel veel werk in gestoken, waard een compliment en hier heb je het hoor. Met veel vrienden had ik me daar eens kunnen racen tegen mekaar, lekker met veel plezier en een biertje bij. Uitbater vroeg 10 yuan, een euro, per ronde. Geen geld, had met die vrienden zo honderd ronden gekocht, met een duizend bier en gezelligheid.

chongqing-de-weg-4-91

Dit is een speciale stuntwagen. Kan over de kop en rolt dan door. Zie ook de bijzondere stuurconstructie, geen stuur maar twee hendels, kracht naar de voor of achterwielen.

chongqing-de-weg-4-92

Stond alleen.

chongqing-de-weg-4-93

Bord vertelt over een plaats waar bezoeker een fijn stukje braad kan eten, zo van de bbq, eigenlijke tent rechts, met Pepsi-parasollen weer.

chongqing-de-weg-4-95

Daar had ik allemaal geen zin in, eten is voor homo’s, ik had mijn doel in  zicht, de Yangtze was dichtbij.

chongqing-de-weg-4-96

Stenen, aan mijn voeten.

chongqing-de-weg-4-97

Iedere grote rivier, waar ook ter wereld, is smerig aan haar oevers. De Yangtze meet duizenden kilometers, honderden millioenen mensen, Chongqing ongeveer op het midden van haar loop, neuk, wat had ik ook verwacht. Water wel aangeraakt, met beide handen, dat doe ik altijd als ik ergens bij een water kom, brengt geluk.

chongqing-de-weg-4-98

Droogte in beeld. Eerder kwam de rivier helemaal tot E18, ze hebben er een bord bij moeten bouwen om verder naar beneden te meten, zie ook de vuurtoren.

chongqing-de-weg-4-99

Nog steeds een monster van een rivier, hier geplaat naar het westen. Ik heb de Yangtze nu op zo’n tiental plaatsen gezien en bevaren, maar deze plek in Chongqing was door de pure gekheid van het eerste pretpark een van de meest bijzondere. Schitterend weer om bij te wezen.

chongqing-de-weg-4-99a

Nu, als je ergens bent gekomen kan je ook weer terug. Dat kleine torentje ver in de verte, daar kwam ik vandaan en daar ging ik naar toe. Toch niet zomaar want nix gaat vanzelf, dit verhaal krijgt nog een kleine staart, binnenkort.

Comments are closed.