De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 5

Gepubliceerd op vrijdag 18 juni 2010 door Tycho

chongqing-de-weg-5-1

Voor Deel 1 van dit verhaal zie hier, Deel 2 staat hier, Deel 3 hier en Deel 4 hier. Het verhaal verhaalt een lange tocht van het authentieke dorpje Ciqikou in Chongqing naar wat er over was van de Yangtze rivier. Ik maakte het door het eerste pretpark naar de Yangtze, zie deel 4, en liep terug naar de onafgebouwde weg. De weg terug sla ik over in dit schrijven, was daar immers al geweest. Terug nu bij bijna het begin waar ik eerder, zie deel een, nog een ander pretpark zag.

chongqing-de-weg-5-2

Vroeger was hier de rivier, zie de hoogtenummers op de paal. Op de achtergrond het eerste pretpark, daar was het leuk, nu moest het verder ook maar weer leuk wezen. Hop.

chongqing-de-weg-5-3

Onder de onafgebouwde weg nog een weg, in gebruik als parkeerplaats, ik kon daar even rustig pissen tegen zo’n paal, in het hele eerste pretpark was geen plee te bekennen en men verkocht wel bier. Idee’tje misscien, een plee.

chongqing-de-weg-5-4

Het tweede pretpark gezien van onder de weg, daar moest ik naar toe!

chongqing-de-weg-5-4a

Het pretpark kende twee zielen, een paartje maakte langzaam rondjes in hun wagentje op rails, ze lachten veel en praatten hard, verstoorden mijn rust met hun gezeik. Ha, vet uitzicht hadden ze uit hun koets, mooie blokken beton, romatisch, niet?

chongqing-de-weg-5-6

Botsboten, stil in het water, men had vier stux maar geen uitbater te bekkennen, ik was zo graag wat gaan varen daar, lekker over het water naar het onbekende, de zon uit het zuiden op mijn kruin. Die lucht ook, moet er van alles bij denken om iets moois te maken.

chongqing-de-weg-5-7

Een hele fraaie draaimolen, links de onafgebouwde weg.

chongqing-de-weg-5-8

De draaimolen had tien vliegtuigen in vrolijke kleuren, dat deed me weer goed, dacht aan ik in zo’n vliegtuig met raketten om dat kleffe paartje uit hun railwagen te knallen.

chongqing-de-weg-5-9

De vliegtuigen kenden een interessant ontwerp, de neus liep naar bedenen toe. Ontwerper vergat de air intake. Het vliegtuig op de plaat kent vier sterren op de buitenkant van de fuselage, in tijden stonden de sterren voor het aantal vijanden dat met het vliegtuig was neergehaald. Hier, slechts onnodige opsmuk.

chongqing-de-weg-5-91

De molen, die zo als basis dient, was zelf zwaar bewapend. Vier raketten weten wel raad met die vuige Jappen of Russen. Niemand komt aan de draaimolen bij Ciqikou in Chongqing.

chongqing-de-weg-5-93

De gele sterren met rood midden beelden hooplijk geen kogelinslagen. De plane lijkt vier jetmotoren te hebben, dat moet speeden, Mach zevenhonderd minimaal.

chongqing-de-weg-5-94

Een roestige piraat, twee uitbaters wachtten op klanten bij hun bedieningshuisje. Wacht maar! Ik bleef uit hun blik en plaatte stiekum een paar platen meer, blijf altijd laag want dan zien ze je niet. Beste Lezer, deel vijf is nu afgelopen, ik moet op rooftocht, wil bier en kut, in die volgorde. Deel zes binnenkort, en da’s dan het laatste al weer.

Een reactie op “De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China, Deel 5”

  1. Scato:

    Heel merkwaardig, alle delen! Erg surrealistisch deze plek. Maar ik had nog nooit van het woord vuig gehoord! haha ik ga hem zeker gebruiken