De Onafgebouwde Weg en de Pretparken in Chongqing, China

Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2010 door Tycho

chongqing-de-weg-1-1

Tijdens mijn bezoek aan het dorpje Ciqikou in Chongqing vond ik aan de  noordelijke poort een onafgebouwde weg en twee pretparken. Op de bovenste plaat de onafgebouwde weg, een slimme reclamecompagnij plakte een advertentie voor een golfbaan op het beton. Helemaal in de verte wolkenkrabbers aan de andere kant van de ooit machtige Yangtze rivier, nu bijna helemaal droog.

chongqing-de-weg-1-2

Ciqikou is een ‘authentiek bewaard’ dorpje in de billioenenstad Chongqing en indeed was een en ander heel behoorlijk gedaan. D’eerste straatjes waren zeer toeristisch met duizenden aanstekerwinkeltjes maar wie verder wou zag meer. Meer over mijn avonturen in Ciqikou later. Nu verder met de weg.

chongqing-de-weg-1-3

Op een plateau onder en deeltelijk voor de weg een restaurant. Aardig genoeg waren de tafeltjes onder de weg voorzien van een Pepsi-dak, de tafeltjes voor de weg, en dus onder de blote hemel, niet.

chongqing-de-weg-1-4

In de verte in het midden het tweede pretpark, maar daar ging ik nog niet naar toe. Een reis valt of staat met goede planning; begin bijvoorbeeld een maand van voor.

chongqing-de-weg-1-5

De mensen vissen op goudvissen, ook in parken in Beijing nog wel te zien, met hengels in een piepklein vivertje. De uitgehongerde beesten bijten alles, wie meer betaalt mag de vissen me naar huis, anders gaan ze weer terug in het opblaasbad.

chongqing-de-weg-1-6

Kermis, schiet op de balonnen en win iets. De Drie Dames hadden ieder een geweer, zij deelden de harten. Een schot deed vijf yuan, 50 eurocent.

chongqing-de-weg-1-7

De weg, ik was nog immer onderweg, vanuit een lagere positie.

chongqing-de-weg-1-8

Uitzicht over het doel: het eerste pretpark beneden, op de mistige achtergrond de Yangtze Rivier. De pilaren zijn van de weg. Het water links en op de voorgrond is een beekje richting de rivier, water kwam uit de hevels van Ciqikou.

chongqing-de-weg-1-9

Naar benee, verder naar de rivier. Het was een natte dag, het schip op de achtergrond is eigenlijk geen schip maar een bootrestaurant. De sombere lucht is immer gelijk in Chongqing, de zon schijnt daar werkelijk nooit. Dit komt door d’ongeukkige ligging tussen hoge bergen maar vooral door de vreselijke vervuiling.

chongqing-de-weg-1-91

Pijltjesgooitent, wie een x-aantal balonnen raakt wint bijvoorbeeld zo’n beer.

chongqing-de-weg-1-92

Dreigend torent de weg, de heren proberen.

chongqing-de-weg-1-93

Man op de achtergrond exploiteerde een ballengooitent. Vrouw op de voorgrond was.

chongqing-de-weg-1-94

Vrouw van de schiettent, luchtbuxen met stalen kogeltjes, controleerde haar balonnen.

Beste Lezer, Deel 2 komt rap.

Comments are closed.