Dieren in de Strijd voor Kostbaar Land in China

Gepubliceerd op dinsdag 27 april 2010 door Tycho

dierentuin-zhengzhou-china-1

De dierentuin in Zhengzhou in de provincie Henan heeft zijn beesten ingezet om aandacht te krijgen voor een slepend conflict met het Henan Provincial Sports Bureau. 26 jaar geleden verhuurde de dierentuin 3 hecare van zijn land aan het sportbureau dat er vervolgens een wielerstadion op bouwde, zie rechts op de plaat.

Het sportbureau wil het stadion afbreken en in plaats daarvan luxe appartementsgebouwen neerzetten om die voor veel geld te verkopen. De dierentuin wil nu zijn land terug en stelt dat het land is verhuurd voor het wielerstadion en niet voor woningen, daarom zou de huurovereenkomst niet meer geldig zijn.

Het sportbureau stelt dat er niets over het gebruik van het land in het contract staat, de huur is bovendien oneinig. De zaak komt binnenkort voor de rechter.

dierentuin-zhengzhou-china-2

Om vast wat sympathie te kweken bij het publiek bracht de dierentuin enige geiten, een tijger en een leeuw naar het wielerstadion. Toch lijken de dierenvrienden wat te boeven, die zielige beesten kwamen immers al 26 jaar niet meer op het terrein. Vermoedelijk heeft men door de plannen van het sportbureau zelf het grote geld geroken.

dierentuin-zhengzhou-china-3

dierentuin-zhengzhou-china-4

Comments are closed.