Dodental Aardverschuiving China opgelopen tot 1144

Gepubliceerd op vrijdag 13 augustus 2010 door Tycho

china-gansu-aardverschuiving-regen-1

Het dodental van de aardverschuiving in Zhouqu in de provincie Gansu is opgelopen tot 1144. De teller tikt nog wel, maar niet meer zo snel. Op de plaat een arme lokaal met een doodskist op zijn moede rug, in de kist zijn moeder.

china-gansu-aardverschuiving-regen-2

Afgelopen nacht heeft het zwaar geregend in het rampgebied, op sommige plaatsen viel welhaast 90 milimeter (9 centimeter). Door de regen zijn nieuwe aardverschuivingen onstaan waar weer negen nieuwe zielen door zijn omgekomen. De Chinese teller telt de lijken bij mekaar op wijl het feitelijk om twee verschillende gebeurtenissen gaat. Wel, wat zou het ook, dood is dood.

china-gansu-aardverschuiving-regen-3

De nieuwe aardverschuivingen hebben ook de belangrijxte toegangsweg naar het rampgebied gedeeltelijk geblokkeerd waardoor nieuw voedsel en reddingswerkers pas met ernstige vertraging aankomen. De Chinese overheid werkt met man en macht om de weg zo ras mogelijk weer vrij te krijgen. Het meer bij de Bailong rivier is niet overstroomd maar de situatie is gespannen, voor vannacht verwacht de weerman opnieuw zware regen.

Comments are closed.