Dronken Man rijdt Politiemotor aan in China

Gepubliceerd op donderdag 2 april 2009 door Tycho

agentaanrij1

Een dronken man reed in Hangzhou, provincie Zhejiang, een motoragent van zijn motorfiets. De dronken man wilde parkeren en zag de agent op zijn motor helemaal over het hoofd. De bromsnor viel van zijn vehikel maar raakte slechts licht gewond, toen hij verhaal wilde halen bij de automobilist gaf deze plots gas en sleepte de motor 100 meter mee voor hij werd gestopt door een politiewagen.

agentaanrij2

De dronken man werd afgevoerd naar een politiebureau, zijn rijbewijs is ingenomen en binnenkort staat hij voor de rechter. De politiemotor is het haasje, de China-made FAW-Toyota Camry lijkt slechts licht beschadigd.

agentaanrij3

In tegenstelling trouwens tot wat men Buiten vaak denkt zijn agenten weinig gehaat in China, het is dan ook niet echt een politiestaat in de praktijk. Een middagje Danrak telt meer aganten dan een week Peking en als je eens een agent ziet slaapt hij meestal in zijn auto of op zijn kruk in een wachtershuisje.

Deze huisjes staan nog veel in China, het zijn eigenlijk buurtposten met een paar agenten in een kleine pre-fab cabine. Als je daar op het raam klopt om de weg te vragen schrikken de dienders zich een aap, maken hun sigaretten uit, als ze tenminste niet sliepen, en boeren in je gezicht. Vervolgens doen ze wel hun uiterste best om je een weg te wijzen, verwacht echter niet die dus ook te vinden.


Comments are closed.