Duitse lerares Engels pleegt Zelfmoord op universiteit China

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2009 door Tycho

gorges_uni_1

Een 32-jarige Duitse vrouw die Engels doceerde aan de Three Gorges University in Yichang in de provincie Hubei is omgekomen na een sprong van de zevende verdieping van haar dormitory.

Rond 09:30 vanmorgen zagen collega’s dat haar kamer op de zesde verdieping in brand stond, de vrouw was vermodelijk kort daarvoor gesprongen. Brandweer verklaarde later dat de vrouw een brief op haar lichaam had met de Engelse tekst “Do not resuscitate”, een leraar tot in den dood. De Politie heeft een onderzoek ingesteld.

In China rennen duizenden buitenlande ‘English Teachers’ in de rondte. De tientallen goede daargelaten, meestal zijn het toch lui die in hun thuisland niet gelukkig zijn en in China een beter leven hopen te vinden. Dat kan hard tegenvallen. De ‘native English speakers’ komen aan de bak in de gewilde grote steden als Peking en Shanghai, de rest is goed genoeg voor de binnenlanden.

Daar is het leven niet gemakkelijk, veel meer dan in de grote steden is de taal een enorme barriere en het ‘buitenlander zijn’ is moeilijker omdat het provinciaalse volk daar minder aan gewend is. Zelfs in Peking heb ik diverse leraren na enkele maanden half geflipt en platzak zien vertrekken, in de buitengebieden zal het verloop alleen maar erger zijn. Alcoholisme en Zwaar Verboden drugsgebruik lijkt onder de English Teachers gewoon.

Denkt U beste lezer die zoiets ook wel leuk lijkt, dus twee keer na.


Comments are closed.