E.T. Kindje uit China

Gepubliceerd op donderdag 24 december 2009 door Tycho

et_kindje_china_1

De vijf-jarige Che Hinyu uit Wuhan in de provincie Hubei heeft een onbekende ziekte. Haar straatarme ouders zijn al langs diverse ziekenhuizen geweest maar geen dokter weet wat het kind heeft. Haar armen en benen krimpen terwijl haar buik groeit. Che Hinyu weegt 16 kilo en is 1.2 meter hoog. De volgende foto’s kunnen schokkend zijn voor hen die er niet tegen kunnen.

et_kindje_china_2

De ouders gingen onder andere langs bij het Jingzhou City People’s Hospital, het Wuhan Children’s Hospital, het Tongji Hospital, en het Union Hospital. Volgens sommige doktoren mankeert er iets aan haar spijsvertering maar zeker weten ze het niet, volgens andere doktoren ligt het aan een mummie-sydroom maar zeker weten ze het niet, anderen denken weer aan een tumor maar weten het ook niet zeker.

et_kindje_china_3

Bij een onderzoek van de moeder bleek dat deze leukemie had, dat zou volgens doktoren met de ziekte van het meisje te maken kunnen hebben, echter, ze weten dat niet zeker. Een van de ziekenhuizen stelde een operatie voor van 500.000 yuan, 50.000 euro. Dat kon de vader van Che Hinyu nooit van zijn leven ophoesten en bovendien was er geen zekerheid van slagen want er was geen zekerheid van ziekte. De operatie ging dus niet door.

et_kindje_china_4

Che Hinyu functioneert verder normaal, ze kan prima praten en is helder bij de pinken. Wel heeft ze moeite met lopen, niet eens door het gewicht van haar buik, die zit vol met lucht, maar omdat ze haar voeten niet kan zien. Che Hinyu gaat gewoon naar school waar ze een aangepaste stoel en tafel heeft gekregen.Haar armen en benen blijven echter krimpen, als dat in hetzelfde tempo doorgaat zijn ze volgens vader over drie jaar helemaal verdwenen.

4 Reacties op “E.T. Kindje uit China”

 1. lila:

  ik vind het echt heel erg zielig ik wou dat ik aan dat soort dingen iets kon doen maar ik weeet echt niet wat het is dat die vader denkt dat die armen weg gaaan over 3 jaar dat kan maar in nederland moeten we geld in zamelen dat is veel beter en waar heb je die foto’s van daan die heb je toch
  zelf gemaakt als je bij hun bent dat betaal je dat zieken huis of je doet iets wat helpt!!!
  doei dit was mijn bericht

 2. Rene:

  Zielig voor dat meisje

 3. Rene:

  zielig hoor voor Che

 4. Rene:

  Echt zielig voor Che hinyu