Echte Liefde in China: dwerg en misvormde gaan Trouwen

Gepubliceerd op donderdag 4 november 2010 door Tycho

china-dwerg-vrouw-1

De 23-jarige Dong Zhijun en de 21-jarige Yuan Wanyu gaan begin volgend jaar saampjes trouwen. Links op de eerste plaat Dong Zhijun, hij is dwerg en meet 80 centimeter hoog. Rechts Yuan Wanyu, zij werd in haar eerste levensjaar gegrepen door brand en verloor haar handen, neus, lippen, een oor, haargroei (bepaalde plaatsen), en oogleden waardoor ze haar ogen niet kan sluiten.

Op de eerste plaat de aanstaande echtelieden in een ziekenhuis in Shenyang, provincie Liaoning, Yuan Wanyu krijgt naamlijk voor het huwelijxfeest nog vlug even een paar operaties plastische chirurgie, die kon haar familie eerder niet betalen.

china-dwerg-vrouw-2

Normáliter leeft Yuan immer met een netje over haar hoofd. Sommige brandwonden scheidden na al die jaren nog steeds vocht af. De operatie is mogelijk gemaakt door het geld van Dong, het is niet alleen een geinig dwergje maar ook een behendige computer programmeur. Hij is in dienst van een it-bedrijf en verantwoordelijk voor het beheer van liefst 7 (zeven) websites.

Op de plaat helpt Dong zijn lief Yuan met eten, dat kan zij zelf maar moeilijk door het gemis van haar vingers. Plaat geschoten in hun thuis, in het stadje Tai’an, ook in de provincie Liaoning. En da’s indeed middenin de Dongbei, het meest terurige en ellendige leegtegebied van China. Wel, vandaag moet ik toegeven dat daar kennelijk nog ergens een stukje schoonheid zat verstopt.

china-dwerg-vrouw-4

Dong en Yuan leerden mekaar een jaar geleden kennen via het internet, nadat zij platen hadden uitgewisseld groeide er iets moois oplijn. Yuan echter woonde heelmaal in de diepzuidelijke provincie Guangdong, duizenden kilometers van het ver noordoostelijke Liaoning.

china-dwerg-vrouw-5

Yuan’s familie was zo arm als een rat, Dong had al een beetje geld verdiend met zijn websites maar het was niet genoeg. Dong zette zijn famile en vrienden in en uiteindelijk wist hij genoep poet bij mekaar te sparen om Yuan te laten overkomen naar Tai’an. Daarna ging het snel, Yuan trok in bij Dong en zielsgelukkig besloten ze te trouwen. Op de plaat voert Dong zijn Yuan stukjes sinasappel.

china-dwerg-vrouw-7

In de huiskamer met de hele familie van Dong. Dong en Yuan zitten aan het hoofd. De muren zijn in aanloop naar het grote feest vast fris opnieuw behangen.

china-dwerg-vrouw-6

Dong en Yuan tijdens een romantische wandeling door een park. Dong kan slechts kleine stukjes zelfstandig lopen, gelukkig kan Yuan hem duwen met haar polsjes. Het huwelijk staat gepland voor eind januari, ergens rond Chinees Nieuwjaar.

3 Reacties op “Echte Liefde in China: dwerg en misvormde gaan Trouwen”

 1. Miss Leilei:

  Mooi verhaal hoor, grappig dat het weer in de Dongbei is!

 2. robert:

  Dongbei heeft altijd iets bijzonders,maar een mooi verhaal deze keer.

 3. Shanghigh:

  Leuk behangetje en mooi verhaal.
  Zal niet meer klagen vandaag.