Een Best Jaar van de Aap

Gepubliceerd op maandag 8 februari 2016 door Tycho

monkey

Beste Lezers,

een best Jaar van de Aap. Het apenjaar is hier in China net begonnen. Vannacht was ik uit met vuurwerk wijn en gekkigheid, maar nu rustig achter het scherm. Want alle feest heeft een eind, ieder jaar, en al het leven. Natuurlijk brengt de aap veel goed en fortuin, het is een blij en sterk dier. Maar hou het in de smiezen, want de aap is ook wispelturig en vol verrassingen, goede en niet.

Hier op ChinaBlog.nl hopelijk veel schrijf de komende tijd, maar nu meer aap:

aapje-1

Overal op de ramen waren weer prachtige apen, vol kleur en detail, met boodschappen en mening, vol goud en altijd goedgemutst.

aapje-2

aapje-3

Een prachtig werkje van UnionPay, een Chinese creditcard companij, met een aap met een kindje-aap, in knalrood natuurlijk, met lekkere grote ogen.

aapje-4

Een erg menslijke aap met een goudschaaltje en het karakter ‘Fu’ voor ‘geluk’.

aapje-5

Een eng-realistische aap die zijn kop krabt. Ook met fu en heel veel geld.

aapje-6

Twee gouden boef-aapjes.

aapje-7

Met diamanten in heur haar.

aapje-8

Een roze kop, verder alles goud, en een schild met fu.

aapje-9

Aap met masker en een roze tongetje.

aapje-9a

Deze aap kwam ik tegen op een lokale-overheid aankondigingsbord. De stijl en tekening is heel anders dan d’andere apen. Veel ouderwetser. Heel ouderwets. Dit deed mij vermoeden deze aapjes geen nieuwe aapjes zijn, maar een herbruik uit 2004, het vorige jaar van de aap.

Dat toen was mijn eerste aap-jaar in China. Ik spoelde hier aan in mid 2003, en in begin 2004 begon het vorige Jaar van de Aap. Nu voor het eerst heb ik dus een volle dierenriem meegemmaakt. Twaalf jaar, waar toch blijft de tijd..?

aapje-9b

Hongerige aapjes met hun tongetjes buiten.

aapje-9c

Met fu en een gouden kroontje.

aapje-9d

Het hele bord. Zie ook de aap in geel.

Comments are closed.