Een Best Jaar Van De Haan

Gepubliceerd op zaterdag 28 januari 2017 door Tycho

de-haan-1

Beste Lezers,

Alweer een jaar her Beste Lezers. Bij deze een best Jaar van de Haan. Het hanenjaar is hier in China net begonnen. Vannacht was ik uit met vuurwerk wijn en gekkigheid, maar nu rustig achter het scherm. Want alle feest heeft een eind, ieder jaar, en al het leven.

De haan is punctueel, trouw, en hij jaagt de Boze Geestes terug hun holen in. Maar hou het dier in de smiezen, want het is ook ongeduldig en aso-sociaal. Hier op ChinaBlog.nl hopelijk veel schrijf de komende tijd, maar nu meer haan:

haan-2

We zijn op de markt waar verkopers allerlei haan verkopen. De boof’staande kartonnen hanen zijn voor huis decoratie. Chinezen geloven dat goed geplakte decoraties zorgen voor geluk in het nieuwe jaar. Het geloof lijdt wel hevig onder het moderne. Ik kwam naar China in 2003, en toen betekende de decoraties nog echt iets. Ze moesten bijvoorbeeld op bepaalde plaatsen in het huis worden opgehangen, en niet ergens anders, want dat bracht weer ongeluk.

Het luisterde vooral nauw op de deur. De decoratie mocht niet te dicht bij de deurhendel, en niet te ver vandaan, en niet te dicht bij een eventueel raam, maar ook niet te verw eg, enzovoort, Zelfde voor ramen. Moest altijd precies in het midden. Ik kan me nog mooie avaonden herinneren met een Chinese ex-vriendin, rond 2004 of iets, waar we heel precies de maten van een raam namen en de decoratie in het midden plakten, geen gekheid!

Rond 2009 of ongeveer begon dit te veranderen. Ik merkte dat precies aan een nieuwe vriendin, die nu mijn vrouw is. In 2008 of wat moesten we nog meten, in 2010 was ‘ongeveer’ ook wel goed, en in 2015 kwam er geen meting meer aan te pas. Tegenwoordig, in 2017, mogen de decoraties overal hangen, het maakt nix meer uit.

Tradities gaan naar de kanker, en er komt nix voor terug.

haan-3

Batterij-aangedrven hanen, met lampjes en al, ik heb er eentje gekocht, binkort een beschrijving.

haan-4

Traditionele raam decoratie.

haan-5

Kleine haan-beertjes, brengen ook geluk als gegeven aan die ander.

haan-6

Een hele schone kline haan voor deur en raam.

haan-7

Gouden hanen.

haan-8

Een interessant speeltuig met een roze en een gele haan die mekaar bijna in de bek pikken.

haan-9

Deze haan-strips zijn voor op auto’s.

haan-9a

Meer Haan snel, echt hoor, sneller dan vorig jaar. Kon ik het nog maar. Was ik nog maar leuk en gek en energiek. Kukeleku.

Een reactie op “Een Best Jaar Van De Haan”

  1. Wtf:

    arme mitchell heeft volgens mij problemen