Een Best Jaar Van De Hond

Gepubliceerd op zaterdag 24 februari 2018 door Tycho

3

Beste Lezers,

Alweer een jaar her Beste Lezers. Bij deze een best Jaar van de Hond. Het hondenjaar is hier in China net begonnen. Het was een heel stil Chinees Nieuwjaar want al het vuurwerk is verboden (!!!). En dat is jammer. Vroeger! Oh vroeger! Vroeger was er vuurwerk zeven dagen lang van ochtend tot nacht, eigenlijk 24 uur, ze hielden nooit op. Weet nog dat ik om 07:00 naar m’n werk fietste en toen waren ze gewoon nog bezig, totaal kneiter op baijiu.

Maar al die lol is nu dood. Mag niet meer. Paar knallers gehoord. Over van vorig jaar. Nix groots. Stilte. Ik hoorde dat sommige Beijing-nezen speciaal naar de bergen reden om daar vuurwerk te kopen en het daar af te steken. De bergen zijn ongeveer een uur noord van de noordelijke Vijfde Ring. Niet heel ver dus, en daar mag alles; bier! Maar vuurwerk afsteken op een domme berg is toch niet hetzelfde als lekker knallen op de parkeerplaats van je compound, toch nee?!

Iedere weg, laten we hopen dat de wet is de toekomst weer veranderen gaat. Dat gebeurt heel veel hier. Niets zo veranderlijk als de regeltjes!┬á Ik ben verder een paginaa’tje begonnen op Facebook. Met wat meer aktualiteit. Maar verwacht geen gekgeid. Ik ben nu een familieman met twee koterkinders. Nix geen tempels meer op zaterdagmiddag, maar naar de speeltuin en de shopping mall! Nu meer Hond:

4

Plank vol blaffers.

dog-0

Dit zijn grote roze honden raamposters.

dog-1

Met een traditioneel Chinees petje op z’n hondekopje.

dog-2

Dit was konfuus. De mok was gratis, maar de hond wan ‘leen voor de sier.

dog-3

Tong uit.

dog-4

Eentje moet altijd anders zijn. En zie hoe dat afloopt.

dog-5

Geluxkaartjes.

dog-6

Weet niet meer waar dit was.

dog-7

Hond met veel goud.

IMG_3942

Liev.

dog-8

Lach maar om een hond op schoenen, maar het kan dus bar koud wezen in Beijing in deze tijd. Dit jaar overigens niet. Vorig jaar ook niet. Dat jaar daarvoor ook niet echt. Net als in ons goed oud Holland zijn de winters hier korter en warmer. Nix meer schaatsen bij de Verboden Stad! Dank piepschuim! Nog een paar jaar en we zitten in de tropen hier, en da’s goed, want daar wil ik al heel lang naartoe. En dan nog verder zuid.

Tot snel. Waf waf!

 

Comments are closed.