Een Best Jaar van het Konijn van de Meisjes van de CBA

Gepubliceerd op maandag 14 februari 2011 door Tycho

cba-konijn-1

Het Spring Festival is bijna afgelopen en de lokale Chinese basketballcompetitie is weer begonnen. Spannend. De competitie is in handen van de Chinese Basketball Association, de CBA. In de vele pauzes treden sinds een jaar ook echte cheerleaders op, ze heten de CBA Babes. Tijdens de eerste wedstrijd van het Jaar van Konijn deden de meisjes een speciaal nieuwjaarsdansje.

cba-konijn-2

De meisjes waren gedost in traditioneel Chinese bovenstukjes, naar de Qipao, een eeuwenoud gewaad dat vrij strak om het lichaam zit. De wedstrijd was tussen de provinciale teams van Guangdong en Xinjiang in Urumqi, de hoofdstad van Xinjiang.Op de achtergrond nog net te zien de mascotte van de CBA, een blauwe mix tussen een beer en een olifant en nog wat dieren.

cba-konijn-3

Rechts op de achtergrond een tijger in een blauw vest, het dier is zeker verdwaald, het is immers zijn jaar niet meer. De meisjes dragen kekke zwarte schoentjes met witte sokjes.

cba-konijn-4

Een der CBA Babes met een mooi gebitje een plakkaat met het karakter Fu, 福, ‘geluk’. Ze houdt het plakkaat dommig op zijn kop.

Opdatum! In de commentaren het volgende van ‘Wei’: Fu op z’n kop komt veel voor. Het betekent vrij vertaald ‘Geluk komt binnen’ of nog vrijer ‘Veel geluk en voorspoed gewenst’.

Ik moet weer eens hard aan mijn Chinees, ik sta nu dommig op mijn kop, wijl ik dit tiep. Wei bedankt hoor.

2 Reacties op “Een Best Jaar van het Konijn van de Meisjes van de CBA”

 1. Wei:

  Lees al enige tijd Chinablog. Super, ga zo door.

  Even een kleine correctie op dit jolig stukje.

  Fu op z’n kop komt veel voor. Het betekent vrij vertaald ‘Geluk komt binnen’ of nog vrijer ‘Veel geluk en voorspoed gewenst’.

  [edit: zie verhaal, en bedankt…]

 2. mynameis:

  oooke dat maakt het chinees leren nog makkelijker :S:S