Een Blik in het CCTV Hotel

Gepubliceerd op dinsdag 2 maart 2010 door Tycho

cctv_beijing_1

Op 9 februari vorig jaar vloog het hotel van het nieuwe CCTV complex in brand door verkeerd afgestoken en te zwaar vuurwerk. Later bleken CCTV bobo’s zelf verantwoordelijk voor de gang van zaken en binnenkort beginnen de rechtzaken. Het was lang onduidelijk of het gebouw te herstellen was of moest gesloopt en opnieuw opgebouwd. Men besloot tot herstel en de allereerste platen van het binnenste van het hotel┬á zijn binnen.

cctv_beijing_2

Het Mandarin Oriental Hotel is 30 verdiepingen hoog en meet 159 meter, het CCTV complex is ontworpen door de Neerlandse architect Rem Koolhaas.

cctv_beijing_2a

Midden het hotel, dagen voor de brand. Rechts de CCTV-toren, hoofdkwartier van de Chinese staatstelevisie.

cctv_beijing_3

Het interieur van de 5e tot 26e verdieping is zwaar beschadig, de meeste hotelkamers zijn geheel uitgebrand. De begane grond tot de 4e verdieping hebben de vlammen overleefd, hierdoor zijn onder andere de kostbare keuken en de lobby gespaard.

cctv_beijing_4

Het is nog niet bekend wanneer de herbouw van het hotel klaar is.

cctv_beijing_5

Toevallig reed ik kort her langs het gebouw en zag indeed enig werk aan de gang. De kleine rode en groene vlakjes in de ramen zijn nieuw, denkelijk veiligheidshekken voor bouwvakkers. De grote grijze muur is na de brand gebouwd omdat automobilisten op de naastgelegen derde ringweg massaal op de rem trapten om eens goed te kijken, met lange files en ongelukken als gevolg.

Mandarin Oriental Hotel

Comments are closed.