Een fraai Beeld in Dandong, China

Gepubliceerd op zaterdag 25 juni 2011 door Tycho

a-beeld-china-1

Een fraai beeld in Dandong in de provincie Liaoning, het staat aan de boulevard langs de Yalu River, aan d’overkant ligt Noord Korea. Het beeld beeldt een drietal zwaar gespierde heren met roeispanen in een roeiboot, heelmaal achter op de boot staat een vrouw aan het roer. Het beeld symboliseert de strijd van de stad Dandong teeg het woeste water van de rivier, zeek eens per jaar stroomt ‘ie over. De boot lijkt rechtsreex naar de bodem te varen, niet zo’n goed teken, wel, vrouw aan het stuur is bloed aan de muur.

a-beeld-china-2

De Yalu River. Aan de Noord Koreaanse kant de stad Sinŭiju. Landen zijn verbonden door de China-Korea Friendschip Bridge, niet ver rechts van deze plaat. De brug draagt een spoor en wegverbinding en wordt meest gebruikt voor handel. Landen werken aan een tweede en grotere brug naast.

a-beeld-china-3

Een mooi beeld van de Grote Roerganger voor het Dandong-treinstation. Mao’s hand wijst naar het oosten. Dit soort grote Maobeelden zijn zo goed als verdwenen uit grote moderne steden als Beijing en Shanghai. In steden in het eindeloze Chinese achterland zijn de beelden nog steeds overal te vinden. Dank CvM voor de mooie platen.

Comments are closed.