Een Kanaal is niet wat het had Moeten Wezen in Peking, China

Gepubliceerd op zaterdag 1 augustus 2009 door Tycho

kanaal_peking_china_1

Onderweg naar thuis na mijn Mislukte Bezoek aan het China Sports Museum stuurde ik mijn Braver langs het Hucheng-kanaal. Dit kanaal loopt langs de noordelijke tweede ring en is ooit eeuwen geleden gebouwd als slotgracht om de geitenneukende Moncholen uit het hart van de hoofdstad te houden, het loopt ook langs de Deshengmen Wachttoren. Nog nooit zag ik het kanaal zo droog als vandaag, dit ondanks de vele regen van de laatste tijd.

kanaal_peking_china_2

Het kanaal heeft dus een probleem en dat heeft het al tijden, jaren en jaren is men al bezig de boel wat op te lappen. Chinees genoeg begon men aan de wal, daar zijn nu wandelpaden en stijgertjes voor vissers en ook weer leuke bordjes die zeggen dat vissen verboden is, daar trekt niemand zich iets van aan en in goede tijden stikt het van de hengelaars maar vandaag geen enkele.

kanaal_peking_china_3

De droogte leerde dat de bodem van het kanaal bestaat uit grote betonplaten en houten balken met een net. Die gebruikt men in de hoop dat daar waterplanten nestelen die een Groener Gezicht aan het water moeten geven.

kanaal_peking_china_5

Om de paar honderd meter had de commissie belast met het project een bord geplaatst met een aardige fotoshop van Het Doel: een helderblauw kanaal met heel veel groen. Op het bord staat: ‘laten wij samenwerken aan een harmonieuze samenleving’, da’s het stokpaard van president Hu Jintao, en meer praktisch: ‘laten wij samenwerken aan een mooi thuis voor het water’.  Indeed, er moet nog veel water door de Hucheng stromen voor dat eens voor mekaar is.


3 Reacties op “Een Kanaal is niet wat het had Moeten Wezen in Peking, China”

  1. Gloria:

    Oh wat tof! 🙂 Ik kreeg helaas aitljd Amerikaans-Engels, maar heb 5 maanden in Londen gewoond en ga eind deze maand weer terug dus ik neem het gelukkig een beetje over. Al wordt ik nog steeds veel gevraagd of ik Amerikaans ben daar. Bedankt voor je comment trouwens, ik ben ook helemaal gek van Game of Thrones!

  2. Lheanny:

    Ik ben zelf ook compleet ovaraeggen naar Engels omdat je inderdaad meer mensen bereikt. Je Engels is goed, dus ik zou het proberen! 🙂 Daarnaast is het alleen maar goed voor jou experience’ met de taal. Ik vind het altijd wel heel grappig hoe Nederlanders Amerikaans Engels’ aangeleerd krijgen op school.

  3. Jidin:

    Ik vind je engels wel heel goed, ik denk dat het ook een kistewe van doen is. (: Als je de zelfde filmpjes blijft maken alleen in het engels vind ik het een goed idee! (: