Een Lekker Flesje Water voor Aardbevings-Tibetanen in China

Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2010 door Tycho

aardbeving-china-water-1

Was een flesje water per persoon nou niet genoeg geweest? Tibetanen; geef ze een vinger en ze nemen de hele hand, liefst met arm en al. De Tibetaan draagt dat kindje niet zo op zijn rug omdat de aarde toevallig boemboem deed op woensdag 14 april, nu 2047 doden en counting.

Neen, die bergvolkeren dragen hun kleinen immer zo, da’s daar gewoonte, de kinderwagen heeft men up the hill nog niet uitgevonden. Is ook wat hoor, met wielen en zo. De Tibetanen op de plaat lopen naar hun nieuwe tent, die verlaten zij nooit weer, veel mooier dan hun hutje was.

aardbeving-china-water-2

Kijk hen toch bij mekaar, van dat volk stikt het nog in de bergen hoor. De Chinese regering houdt hen in leven om de buitenwereld te tonen hoe divers China wel niet is, qua culturen.

aardbeving-china-water-3

Hop maar, mevrouw rent zeker een weeshuis. Op haar petje staat ‘EXY’, wat betekent dat nou weer, zeker de naam van een lokaal voetbalteam of een yakrijclub. Wel een geil mondkapje, kek in twee soorten roze.

aardbeving-china-water-5

Daar gaat weer zo’n bende, valt mee dat die bay niet nog een tree’tje tilt. Stoffige woestijnzooi daar, wie oh wie wil daar wonen? En het eigenaardige is dat de stammen na zo’n aardbeving niet met z’n allen op de airplane stappen naar Beijing. Nix er van, ze blijven gewoon op hun berg met hun ellende.

Comments are closed.