Een Leuk Magazijnenwinkeltje in Nanjing, China

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2011 door Tycho

winkeltje-nanjing-1

Beste Lezer, vandaag weer een aantal indrukken van Nanjing in de provincie Jiangsu. Ik ben hier eiglijk voor mijn suupgeheime dagbaan dus jamgenoeg geen tijd voor uitgebreide bezoeken aan tempels en musea.

Toch had ik vandaag wel even een uurtje over voor een korte kijk op een pagode, daarover later meer want ik heb nu laat op de avond geen tijd meer om dat allemaal op te schrijven. Daarom wat kort en krachtigs, op de eerste plaat een typisch magazijnenwinkeltje op straat.

Dergelijke winkeltjes verkopen allerlei magazijnen, kranten, telefoonkaarten, dranken en kleine versnaperingen. De winkeltjes zijn heel gewoon door heel China maar deze viel op door zijn fraaie halfonde dak en halfronde tonvormigheid.

winkeltje-nanjing-2

Drie Nanjingnese dellen lopen langs een bord rechts naast het magazijnenwinkeltje. Een der dellen draagt een baby. De dellen zijn gekleed volgens de laatste mode; rare donkere hoge sokken onder een kort iets rok achtigs.

winkeltje-nanjing-3

De dellen verdwenen voor een betere blik op het bord, het doel van mijn geplaat. Het bord roept buurtbewoners op een vrolijke manier op voorzichtig te wezen met vuurwerk.

Comments are closed.